Suksess med RIVs rekrutteringsdag: - NHO-bedrifter er villig til å rekruttere inkluderende

INKLUDERING: Ingeborg Malterud, leder for Ringer i Vannet Oslo og Akershus, er godt fornøyd med rekrutteringsdagen. - Med denne dagen konkretiserer vi inkluderingsdugnaden, sier hun.

INKLUDERING: Ingeborg Malterud, leder for Ringer i Vannet Oslo og Akershus, er godt fornøyd med rekrutteringsdagen. - Med denne dagen konkretiserer vi inkluderingsdugnaden, sier hun.

Torsdag var NHO-bygget fylt med håpefulle jobbsøkere. 150 deltakere gjennomførte 500 speed-intervjuer i håp om å komme et skritt nærmere lønnet arbeid.

1.500 får jobb

Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi som årlig gir over 1.500 med hull i CV-en fast jobb hos medlemsbedrifter i NHO. Tjenesten er kostnadsfri for medlemmer av NHO.

Mer om ordningen

Årlig arrangere Ringer i Vannet (RIV) i Oslo og Akershus rekrutteringsdag. NHO-bedrifter inviteres, og RIV «matcher» de med arbeidssøkere fra Arbeid & Inkludering.

Spent

Cirka 150 deltakere tok turen på årets arrangement, og leder for RIV Oslo og Akershus, Ingeborg Malterud, er storfornøyd med dagen.

- Det har vært veldig mange fornøyde arbeidsgivere og bedrifter. Jobbsøkerne har selvfølgelig vært veldig spente, men de har gjort det beste ut av dagen. Jeg har også snakket med mange bedrifter som forteller at de nå har flere aktuelle kandidater, sier Malterud.

- Det virker som at folk trivdes, og at folk fikk snakket med de de ønsket, legger hun til.

Konkretiserer inkluderingsdugnaden

Gjennom RIV får personer som har falt utenfor arbeidslivet en viktig mulighet til å komme seg tilbake i lønnet arbeid. RIV kartlegger bedrifters behov og finner kostnadsfritt riktig person til jobben.

- Denne dagen arrangerer vi for å få maks ut av RIV i Oslo og Akershus. Noe av det viktigste med dagen er å konkretisere inkluderingsdugnaden. NHO-bedriftene stiller opp og de er villig til å rekruttere inkluderende. Dagen er en feiring av RIV-metodikken og en konkretisering av det vi vil oppnå, nemlig å få flere mennesker ut i arbeid, sier Malterud.

En av dem som fikk prøve seg på speed-intervjuer var Abbas Ghulam (50). Se videoen under for å få et innblikk i hvordan rekrutteringsdagen foregår.

Bli med på rekrutteringsdagen

For å gjøre et godt inntrykk på speed-intervjuer, er det viktig å være godt forberedt. I videoen under kan du se hvordan Abbas jobbet for å forberede seg til den store dagen. 

Slik forbereder Abbas seg på inkluderingsdugnaden

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!