NHO

Innhold

Tomme flyseter fylles igjen

Nyhet, Arbeidsliv

Publisert

Illustrasjonsbilde. Foto: Aksel Jermstad.

Regjeringen har i dag vedtatt å endre smittevernreglene ombord på norske fly, slik at de harmoniseres med de europeiske reglene. Det betyr at tomme seter igjen kan fylles med passasjerer.

– Blant de viktigste tiltakene for å holde hjulene i gang og få folk tilbake i jobb, mener Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis og Daniel Bjarmann-Simonsen som er regiondirektør i NHO Nordland.

Krisepakkene i luftfarten har uten tvil reddet flyselskapene, men i liten grad ført til økt trafikk. Flyselskapene og reiselivet, men også store deler av det lokalsamfunna i distrikts-Norge, har lidd som følge av få avganger, liten kapasitet og dyre billetter. Dagens endringer i smittevernreglene er derfor svært gledelig for både bygd og by i vårt langstrakte land. 

– Flyselskapene og reiselivsnæringen er blant de hardest rammede av krisen og de strenge smitteverntiltakene. At flyene nå kan fylles vil gi langt større kapasitet og forhåpentligvis også flere avganger til og fra flyplassene landet rundt. Det er ikke bare gledelig for flyselskapene, men også for hele næringsliv og innbyggere, sier Baik.

– Harmonisering av smittevernreglene med EU er kanskje det billigste stimuleringstiltaket vi har. Når flyene kan fylles vil hoteller, rorbuer, restauranter også kunne fylles. Det betyr at flere kommer tilbake i jobb og at vi igjen kan skape verdier til fellesskapet, sier Bjarmann-Simonsen.

Økt setekapasitet vil gi flere passasjerer, økt lønnsomhet og flere avganger for flyselskapene. Det er likevel bare ett nytt steg i gjenåpningen. Grensene mot Europa er neste.

– Dette er et viktig steg i gjenåpningen av landet, og vi håper det vil gi et bedre flytilbud og rimeligere billetter. Det er likevel langt igjen til normalen, og dette er kun ett av flere steg i gjenåpningen, sier regiondirektøren i Nordland, som sammen med regiondirektøren i NHO Arktis og direktøren for NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, skal ha mye av æren for at kapasiteten på flyene nå kan optimaliseres.

De har virkelig stått på for medlemsbedriftene landet rundt i denne saken.

– Nå haster det med åpne opp mot flere europeiske land som kan bidra til å fylle flyene og skape aktiviteter og verdier. Tyskland og Finland er land med like lav smittesituasjon som Norge, og utgjør en av de viktigste utenlandsgjestene for reiselivet både i nord og mange andre steder i landet, sier Målfrid Baik.

Hun legger til at vi allerede er sent ute opp mot sommersesongen, derfor er det svært viktig at det åpnes opp for fritidsreiser fra disse landene så raskt som mulig.

Se også: 

https://www.nrk.no/nordland

https://www.dn.no/luftfart

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: