NHO

Innhold

Enighet om krisepakke

Nyhet, Arbeidsliv

Publisert

Foto: Moment Studio

I dag, tirsdag 23. februar, ble Stortinget enig om en ny krisepakke. Pakken inneholder blant annet kompensasjon for tap av varelagre og kompensasjon til reiselivsbedrifter.

– Vi er glade for at bedrifter nå kan få kompensasjon for store tap av varelagre i perioden fra november til februar. Dette er særlig viktig for restauranter og utelivsaktører, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO.

Det er ikke et flertall i Stortinget for NHOs krav om å redusere finansiering for arbeidsgivere de 10 første dagene ved permittering til 2 dager.

– Mange bedrifter står fortsatt i krise og er avhengig av å få kompensert for tapene tilknyttet til nedstengninger og hadde håpet at de ble imøtekommet med en arbeidsgiverperiode på 2 dager, sier Melsom.

Glad for kompensasjon til reiseliv

Det er flertall for at å be regjeringen komme med en løsning for norske destinasjonsselskaper som har opplevd inntektstap under pandemien.

– Dette kan hjelpe mange reiselivsbedrifter over kneika og sikrer at norske bedrifter kan drive den dagen utenlandske turister kommer til Norge, sier Melsom.

Opposisjonen på Stortinget sikret 40 millioner til reiselivsbedrifter på Svalbard.

Les mer om NHO sitt syn på kompensasjonsordningen her