Artikler

Vis filtrering

148 resultater

Type artikkel
Velg område
148 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. NHO-undersøkelse

  2 av 3 unge mellom 18 og 29 sier de har brukt sommerjobb som en mulighet til å komme inn i en bedrift de har ønsket fast jobb. 43 prosent av NHO-bedriftene melder at de skal ha sommervikarer i år. Nesten halvparten av bedriftene sier de har ansatt en tidligere sommervikar i et større engasjement ved en senere anledning.

 2. Flere jobber alene om sommeren

  Omfanget av alenearbeid øker om sommeren. Alenearbeid er forbundet med økt risiko for vold, trusler og ulykker. Det er viktig med et godt og sikkert arbeidsmiljø for alle, også når man jobber alene.

 3. Feriepengeutredning

  Flere medier meldte 30.03.2023 at Regjeringen ga etter for ESAs krav og ville endre ferieloven slik at alle minst får fire ukers betalt ferie første året i arbeidslivet. Dette er ikke riktig. Departementet skal utrede tidspunktet for opptjening og utbetaling av feriepenger

 4. Hardt arbeid å få ny jobb etter 55

  Det tar dobbelt så lang tid å få ny jobb når du er over 55 år sammenlignet med yngre arbeidssøkere, ifølge SSB. Forsker Anne Grethe Solberg ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved OsloMet

 5. Hva innebærer de nye innleiereglene for bedriftene?

  Fra 1. april 2023 gjelder nye regler om innleie fra bemanningsforetak. De nye reglene innebærer en betydelig innstramming i adgangen til å leie inn arbeidskraft. Her gir vi en kort oversikt over reglene og hvilke konsekvenser de får for virksomhetene.