NHO

Innhold

Historisk samarbeid om arbeidsavtale

Nyhet, Arbeidsliv, Seriøst arbeidsliv

Publisert

Anne-Cecilie Kaltenborn

Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel samarbeider med Fellesforbundet om arbeidskontrakter for ansatte i bemanningsbedrifter.

NHO Service og Handel og Fellesforbundet samarbeider om arbeidsavtaler for ansatte i bemanningsbedrifter.

- Dette er noe helt nytt, og viser at arbeidslivets parter kan løse mye gjennom konstruktiv dialog, sier adm. dir. i NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn. 

- Etter flere år med strid om arbeidsavtalene i bemanningsbransjen for bygg, er vi fornøyde med å ha kommet fram til enighet med NHO Service og Handel, sier nestleder Steinar Krogstad i Fellesforbundet

Etter konstruktive forhandlinger har partene nå kommet frem til en avtaletekst som både kan aksepteres av Fellesforbundet og av bemanningsbransjen. Kontrakten sikrer ansatte i bemanningsbedrifter en økt forutsigbarhet for når de skal jobbe, og hvor mye. Det er videre et klart uttrykt mål både fra Fellesforbundet og NHO Service og Handel at flest mulig ansettes i høye stillingsprosenter.

På årsmøtet for Bransjeforeningen Bemanning og Rekruttering i NHO Service og Handel forrige uke, ble det besluttet å gjøre arbeidsavtalen obligatorisk å bruke for alle medlemsbedrifter som leverer til bygg.

Les hele saken på NHO Service og Handel sine nettsider.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: