Foto:

Mangfoldspris til Lerøy

Nyhet, Arbeidsliv

Publisert

Årets mangfoldsvirksomhet 2021: Fabrikkleder Jørn Åge Stikholmen ved Lerøy Norway Seafoods AS i Vesterålen mottok prisen. Fotograf: Filip Agnihotri/Fieldwork. Foto:

NHOs medlemsbedrift Lerøy Norway Seafoods AS er kåret til Årets mangfoldsvirksomhet 2021.

Fiskefabrikken Lerøy på Melbu i Vesterålen ble på Integrerings- og mangfoldsdirektoratet sin årskonferanse i november tildelt prisen som årets mangfoldsvirksomhet. Juryen bak prisen mener Lerøy kan være en inspirasjonskilde for andre.

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet.

-Vi har jobbet bevisst og ubevisst med mangfold i veldig mange år, og gradvis gjort det til en integrert del av vår strategi, sier fabrikkleder i Lerøy Norway Seafoods AS, Jørn-Åge Stikholmen.

Under den nasjonale prisutdeling vant Lerøy gull i kategorien mellomstore og store virksomheter, og gikk til slutt også av med hedersprisen «Årets mangfoldsvirksomhet».

Av de ansatte i Lerøy er 68 prosent flerspråklige. Prisvinneren legger til rette for at disse kan ta fagbrev, og de blir også tilbudt norskkurs i samarbeid med Folkeuniversitetet.

– Ledelsen er opptatt av å tilrettelegge for faglig utvikling og trivsel. At vi nå er kåret til Årets mangfoldsvirksomhet, viser jo at den jobben vi gjør blir lagt merke til. Det er noe vi setter stor pris på, avslutter Stikholmen.