Bedriftenes stemme ble løftet under Arendalsuka

Nyhet, Arbeidsliv

Publisert

Vi er et lite land med åpen økonomi og avhengig av eksport. Hvordan går det med Norge nå og hva trenger vi for å lykkes der ute? Dette var et av temaene vi tok opp torsdag under Arendalsuka.

I mylderet av over 1700 arrangementer under Arendalsuka 2022 lyktes NHO med å løfte bedriftenes stemme og ta opp spørsmål medlemmene våre er opptatt av gjennom hele uka.

I år satte vi fire viktige temaer på agendaen i Næringslivets Hus i Arendal: 

  • Mandag: Global økonomi og Norge som eksportnasjon   
  • Tirsdag: Et grønt, energirikt og omstillingsdyktig Norge   
  • Onsdag: Et arbeidsmarked i endring   
  • Torsdag: Sammen om løsningene  (om samarbeid mellom private og offentlige virksomheter)

Se opptak fra debattene i regi av NHO-fellesskapet under Arendalsuka 


Kraft og kraftpriser dominerte debatten

Både ledere i medlemsbedrifter og i NHO har vært ettertraktede deltakere på en rekke arrangementer. Vi har også lyktes med å løfte våre temaer i media i løpet av uka. Kraft og kraftpriser har naturlig nok dominert debatten.

NHO-sjef Ole Erik Almlid deltok i Dagsnytt 18 om strømpriser og om behovet for mer kraftutbygging. Se debatten på Dagsnytt 18 der Ole Erik deltar: Krav om kraftutbygging (tv.nrk.no)

 
Helsesektoren: Vi er best når bedrifter og offenlige aktører står sammen 

Samarbeid mellom private og offentlige aktører gir innovasjon, mangfold og valgfrihet. Medlemsbedriftene Dignio, Ecura as, NOEN AS og Sensio bidrar alle til dette. Torsdag under Arendalsuka arrangerte vi debatt om offentlig-privat samarbeid. Opptak fra debatten finner du i myOnvent.   


Bedriftene mangler kompetanse - hva skal vi gjøre?

Norske bedrifter sliter som kjent med å få tak i nok folk og rett kompetanse. For mange er det kritisk. Hvordan skal vi da rigge oss for det grønne skiftet? 
Opptak fra debatten finner du i myOnvent.

 

NHO-fellesskapet arrangerte nær 50 arrangementer på fire dager

Arrangementene samlet bedrifter, politikere, samarbeidspartnere og ansatte i NHO-fellesskapet i Næringslivets Hus i Arendal. Alle arrangementene ble streamet for å nå ut til medlemmer som ikke var i Arendal. Blant annet hadde vi et samarbeid med DNX om en daglig sending på ca 20 minutter. Sendingen tok pulsen på Arendal den dagen. Det er gledelig at mange har fulgt sendingene våre.

I år har vi også hatt noen kveldsarrangementer av mer sosial karakter, blant annet økonomi- og musikkquiz med Øystein Dørum, og vorspiel og visning av partilederdebatten. Dette skapte mer liv på huset også på kveldstid.

Se opptak fra debattene i regi av NHO-fellesskapet under Arendalsuka