Ny rapport: Her er de nye jobbene

Bilde av Stefan Fölster

Stefan Fölster. Fotograf: Mix

Stefan Fölster har undersøkt hva som skjer med jobbene våre i lys av digitalisering og automatisering - og hva han mener må til for å skape flere jobber i Norge.

Sysselsettingen i Norge endrer karakter som følge av automatisering og digitalisering. Sistnevnte fører til at jobber forsvinner, men er også en drivkraft for nye jobber. 

I forbindelse med NHOs årkonferanse " Verdien av arbeid" har Steffan Fölster laget rapporten "Norway's new jobs in the wake of the digital revolution." Du kan se han presentere funnen under NHOs årskonferanse 9.januar, og allerede nå kan lese rapporten.

Norway´s new jobs in the wake of the digital revolution 


Mer om Fölster

Steffan Fölster er direktør for Reforminstitutet og forfatter av en rekke bøker og artikler om de økonomiske konsekvensene av digitalisering som: ”Robotrevolutionen” og ”Framtidens jobb” (Volante).

Reforminstitutet er en tankesmie med fokus på innovative reformer, og var inntil nylig adj. professor ved KTH i Stockholm. Han har tidligere vært sjeføkonom for Svenskt Näringsliv.  Andre bøker Fölster har gitt ut er: The Public Wealth of Nations (Palgrave/Macmillan) som regnes som beste bok 2015 av The Economist og Financial Times, og The Public Wealth of Cities (Brookings, 2017).