NHO

Innhold

Snart kan du få tariffavtalen på mobil

Nyhet, Arbeidsliv

Publisert

#205

Signerte avtale om digitalisering av tariffavtaler. Fra venstre: Geir Høibråten og Peggy Hessen Følsvik fra LO, Nina Melsom og Jon F. Claudi fra NHO. Foto: Trond Gram, LO.

LO og NHO har i dag undertegnet en intensjonsavtale med mål om å gjøre tariffavtalene lettere tilgjengelig for medlemmene. Hvis alt går som planlagt skal digitale tariffavtaler testes ut allerede i 2020. Dette vil ikke bare være positivt for medlemmene, men også kunne styrke partssamarbeidet.

Tariffavtalene er LO og NHOs viktigste produkt. Skal avtalene holde seg aktuelle også i fremtiden, er det avgjørende å kunne tilby disse i et oppdatert og mer tilgjengelig format.

- Vi ønsker nå å gjøre avtaleverket tilgjengelig på ett sted, og tilpasse det til kanaler vi bruker til daglig som mobil, nettbrett og PC, sier Nina Melsom, direktør for Arbeidsliv i NHO.

 Melsom legger til at arbeidet med digitale tariffavtaler også vil kunne styrke samarbeidet mellom LO og NHO:

- Ved at LO og NHO nå sammen tar tak i dette, tar vi også eierskap og befester våre posisjoner som de dominerende aktørene.

I løpet av 2020

En digital løsning skal bygges fra grunnen av og de to partene må nå bli enige om hvordan løsningen skal se ut. Første skritt er en konseptfase der LO og NHO skal ser på overordnede prinsipper for utvikling av løsningen, finansiering, prosjektorganisering og fremdriftsplan. Går alt etter planen trenger ikke medlemmene vente lenge før digitale tariffavtaler kan testes ut.

- Tanken er at konseptfasen skal avsluttes i løpet av første kvartal 2020, og at partene da tar endelig stilling til om vi skal begynner å bygge selve løsningen. Det vi håper er å ha et produkt klart til testing og utrulling i løpet av 2020, sier første nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik.

 Egne rom for LO og NHO

I tillegg til en løsning der hele avtaleverket er tilgjengelig og oppdatert på ett sted, vil den kunne bygges ut med tilleggstjenester for de lokale brukerne av tariffavtalene.

Hessen Følsvik understreker viktigheten av at LO og NHO har mulighet til å legge på informasjon som kun er synlig for deres medlemmer.

- Det vil derfor være adskilte arbeidsrom for LO og NHO, men med en felles arkitektur i bunn. Her får vi også verdifull kunnskap om hvordan medlemmene bruker avtalene.

Direktør for Arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, avslutter med å legge vekt på betydningen av digitale tariffavtaler.

- Dette er et viktig bidrag til at tariffavtalen skal holde seg aktuelle også for fremtiden.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: