Ber om tiltak for å hindre nedstenging

Nyhet, Arbeidsliv, Korona

Publisert

NHO har sammen med Spekter, Virke og KS sendt et brev til arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik, der vi ber om tre dagers arbeidsgiverperiode ved koronarelatert sykefravær, slik det var før 1. oktober. Vi ber også myndighetene om å tydeliggjøre når det er trygt å gå på jobb etter forkjølelse og symptomer.

Oppfordringen fra arbeidsgiverne er knyttet til at mange virksomheter nå opplever en kraftig økning i sykefraværet. Dette skaper utfordringer med å sikre nok folk på jobb, og øker arbeidsgivers kostnader ved sykefravær.

- Både fra private bedrifter og offentlig sektor meldes det nå om en dramatisk økning i sykefraværet. Mange steder er sykefraværet så høyt at vaktplaner ikke går opp og virksomhetene ikke får levert varer og tjenester, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom.

De fire organisasjonene ber derfor om at myndighetene nå går tilbake til en redusert arbeidsgiverperiode på tre dager ved koronarelatert sykefravær. I dag må arbeidsgiver dekke lønnskostnadene for den ansatte i 16 dager ved alt sykefravær.

 

På jobb etter symptomer
Arbeidsgiverorganisasjonene ber også myndighetene om å oppfordrer til økt bruk av testing, og tydeliggjøre når det er trygt å gå på jobb etter forkjølelse og annen koronaliknende sykdom. 
 
- Det aller viktigste er å finne tiltak som bidrar til at vi holder samfunnshjulene i gang og forhindrer en ny nedstenging.  Vi må ha smitteverntiltak som gir rom for mest mulig normal drift. Vårt klare råd til regjeringen er heller strengt enn stengt, sier Melsom. 

 

Her kan du lese brevet fra arbeidsgiverorganisasjonene til arbeids- og inkluderingsministeren.