NHO

Innhold

Korona-tiltak videreføres

Nyhet

Publisert

Erna Solberg

Erna Solberg fra pressekonferanse på Statsministerens kontor. (Skjermdump fra nett-tv)

Tiltakene for å begrense spredning av korona-viruset blir videreført til 13. april. - Forstår det må til, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

For å begrense smittespredning av korona-viruset, innførte regjeringen 12. mars de mest inngripende tiltakene i fredstid, blant annet med stengte skoler og strenge karanteneregler. I dag bestemte regjeringen at tiltakene videreføres til over påske, til 13. april.

- Det var forventet at regjeringen ville forlenge tiltakene for å bremse spredningen av korona-viruset. Dette er selvfølgelig svært krevende for både enkeltmennesker og bedrifter, men vi har forståelse for at det må til, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Samtidig mener Almlid det er viktig med nasjonale retningslinjer, og at det ikke lages lokale særregler:

- Bedriftene i landet vårt har et ansvar for at hjulene holdes i gang, slik at vi alle sikres nødvendige varer og tjenester på tvers av kommunegrenser og landsdeler. Vi må stole på de helsefaglige rådene vi får fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, og ta kunnskapsbaserte valg ut fra det.

- Så er det klart at dette rammer bedriftene svært hardt. Vi fikk i dag ledighetstall vi ikke har sett etter krigen. Det kan ikke bli mer alvorlig.

Almlid understreker at med den nedstengningen av Norge som vi nå ser, er det helt avgjørende at myndighetene følger opp med de riktige tiltakene for å bringe oss gjennom krisen. Det gjelder ikke minst rettet mot små og mellomstore bedrifter og mot konkurranseutsatte eksportbedrifter.

- Trygghet for helse er det viktigste, men vi må også så godt vi kan forsøke å sikre at det er jobber i den andre enden av krisen.