NHO

Innhold

  • NHO
  • Arbeidsliv
  • Krever rask refusjon av forskutterte omsorgspenger

Krever rask refusjon av forskutterte omsorgspenger

Nyhet, Korona

Publisert

Nina Melsom

For bedrifter som sliter økonomisk på grunn av korona er det viktig at utbetalingen skjer raskt, sier NHO-direktør Nina Melsom.

Regjeringen utvider retten til omsorgspenger ved lokale koronautbrudd. Pengene skal forskutteres av arbeidsgiver. - Viktig at Nav refunderer dette raskt til bedriftene, sier NHOs Nina Melsom.

Retten til omsorgspenger ble utvidet i vår. Alle foreldre får full årskvote for siste halvår. Dersom det kommer lokale utbrudd av koronasmitte, slik at skole eller barnehage stenges, eller barna må i karantene, kan foreldre få flere dager med omsorgsdager, selv om kvoten allerede er brukt opp.

- Foreldre skal slippe å bekymre seg over hvordan hverdagen skal gå opp når de må være hjemme med barn på grunn av stengte skoler og barnehager, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding

Røe Isaksen oppfordrer samtidig både arbeidsgivere og arbeidstakere til å være fleksible, både med tanke på arbeidstid og hjemmekontor. Det innebærer også at arbeidsgiverne skal forskuttere omsorgspengene.

Områdedirektør i NHO, Nina Melsom, understreker at dette betinger hurtig oppfølging fra Nav:

- Mange bedrifter sliter økonomisk og likviditetsmessig grunnet korona. For dem er det viktig at utbetalingen skjer raskt. Vi tok opp denne bekymringen med Nav onsdag. Nav sier de har systemer som skal håndtere dette.

Les mer om omsorgspermisjon på Arbinn

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: