NHO

Innhold

Milliard-pakke for luftfarten

Nyhet, Samferdsel, Korona

Publisert

Ap, Høyre, FrP, Sp, Venstre og KrF er blitt enige om en omfattende tiltakspakke for norsk luftfart: 6 milliarder i lånegaranti. - En veldig god start, sier Torbjørn Lothe i NHO Luftfart.

Både arbeidsgivere og arbeidstakere i luftfartsbransjen har de siste dagene vært svært tydelige på at det trengs betydelige krisetiltak for å håndtere situasjonen i forbindelse med korona-krisen.

Adm. direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart krevde ekstraordinære virkemidler for å sørge for at man kommer gjennom denne perioden.

Torsdag kveld kom svaret: Av en statlig lånegaranti på til sammen 6 milliarder kroner, er 3 milliarder rettet mot Norwegian, 1,5 milliarder mot SAS og resterende 1,5 milliarder mot Widerøe og øvrige flyselskaper, heter det.

- Det er en pakke på det nivået som er rimelig å forvente, sier Lothe til NTB.

Det stilles betingelser til tiltakspakken. Blant annet at staten bidrar med 90 prosent av garantien forutsatt at eksterne banker, kredittinstitusjoner eller andre kommersielle motparter stiller med resterende 10 prosent.

- Det er tøffe krav, det er det ikke tvil om. Selskapet må selv vurdere hvordan de skal håndtere det, sier Lothe til NTB.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: