NHO

Innhold

  • NHO
  • Arbeidsliv
  • Misbruk av støtteordningene er et ran fra felleskapet

Misbruk av støtteordningene er et ran fra felleskapet

Nyhet, Arbeidsliv, Korona

Publisert

Foto: Moment Studio NHO

Økokrim frykter penger som skal gå til å hjelpe privatpersoner og bedrifter i en vanskelig situasjon vil bli misbrukt – Helt uakseptabelt, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom.

I Økokrims trusselvurdering for 2020 skriver de at de frykter at profesjonelle og organiserte kriminelle aktører, men også privatpersoner, vil kunne utnytte de tillitsbaserte støtteordningene som er etablert i forbindelse med koronakrisen.

- De aller fleste vil bruke ordningene slik den er ment, for å få hjelp i en vanskelig situasjon. Men noen useriøse aktører og personer vil kunne utnytte tilliten. Misbruk av støtteordningene er et ran fra felleskapet. Melsom gir full tilslutning til justisminister Monica Mæland, når hun uttaler at misbruk av støtteordningene skal slås hardt ned på.

Det er selvsagt også helt uakseptabelt dersom arbeidsgivere permitterer ansatte slik at de får dagpenger fra NAV, men i praksis holder dem i arbeid og betaler svart.

NHO har ved flere anledninger gitt innspill på de ulike støtteordningen som er lagt frem i forbindelse med koronasituasjonen. Det har vært viktig å få gjennomslag for et transparent system for etterkontroll av de som mottar støtte. Vi har alle et ansvar for at vi bruker fellesskapets midler til fellesskapets beste.

17. april åpner nettsiden for kompensasjonsordningen hvor næringslivet kan søke om støtte. Direktøren for arbeidsliv har en klar beskjed til bedriftene:

- Misbruk er helt uakseptabelt. NHO er opptatt av et seriøst arbeidsliv og at alle bedrifter bruker offentlige ordninger for det det er ment for, avslutter Melsom.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: