NHO

Innhold

  • NHO
  • Arbeidsliv
  • Nettmøte: Hvordan kompensasjonsordningen hjelper bedriftene

Nettmøte: Hvordan kompensasjonsordningen hjelper bedriftene

Nyhet

Publisert

#205

NHOs sjeføkonom Øystein Dørum gjennomgikk kompensasjonsordningen og hvordan medlemsbedriftene vil merke dette på et nettmøte NHO arrangerte for sine medlemmer.

I går ble kompensasjonsordningen presentert av regjeringen. I dag gjennomførte NHO direkteoverført nettmøte for medlemsbedriftene hvor sjeføkonom Øystein Dørum og seniorrådgiver Lasse Billington gikk gjennom regjeringens kompensasjonsordning.

NHO inviterer jevnlig til direkteoverførte nettmøter for våre medlemsbedrifter relatert til koronaviruset. I dag handlet det om kompensasjonsordningen som raskt vil skaffe helt nødvendige kontanter til bedrifter som sliter med omsetningssvikt og ikke får betalt regningene sine.

Dørum innledet med å fortelle de syv prinsippene ordningen er basert på: effektiv, målrettet (må redde sunne bedrifter), ordningen må være midlertidig, den skal være bred, enkle digitale løsninger for å få pengene raskt inn på konto, i tråd med statsstøttereglene og det må være etterlevelse og kontroll.

Videre fortalte Dørum om detaljene i kompensasjonsordningen.

Spørsmål og svar om kompensasjon til foretak for tapt omsetning (arbinn.no) 

På spørsmål fra medlemsbedriftene om når ordningen kommer på plass svarte Dørum at politikerne jobber hardt og at han tror det ikke vil ta lang tid før den kan tas i bruk.

Et annet spørsmål gikk på om feriepenger inngår i ordningen. Svaret er at feriepengene er en del av lønnskostnadene og derfor inngår den ikke i ordningen. 

Se opptak fra medlemsmøtet med Dørum (arbinn.no)

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: