NHO

Innhold

Permitterte bør få stå i pensjonsordningen

Nyhet, Pensjon og forsikring, Korona

Publisert

Illustrasjonsfoto.

LO og NHO ønsker at arbeidstakere som er permittert på grunn av korona-krisen fortsatt kan få stå i bedriftenes tjenestepensjonsordninger, selv om sparing og risikodekning opphører. I forslaget betaler bedriftene kun for administrasjon og forvaltning.

Når permitteringen opphører, og den ansatte er tilbake i arbeid, vil sparing og risikodekninger gjenopptas.

Hovedregelen i dag er at arbeidstakere meldes ut av bedriftens tjenestepensjonsordning når de permitteres. Det innebærer at bedriften ved permitteringer av ansatte ikke lengre betaler for sparing, risikodekninger og administrasjons- og forvaltningskostnader.

NHO og LO mener det er positivt hvis man kan finne en alternativ, frivillig løsning som begrenser utmeldinger grunnet permittering.

- Vi ber om at det gis alternativ som bedrifter kan velge og som ikke medfører økt belastning for bedriftene utover en begrenset kostnad, sier avdelingsdirektør Kristin Diserud Mildal i NHO.

- En slik mellomløsning mener vi vil være til klar fordel også for den permitterte.

LO og NHO har sendt et felles brev til Finansdepartementet og Finanstilsynet, med ønske om en rask avklaring slik at den kan komme til nytte i den krevende situasjonen vi nå står overfor.

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: