Flere lettelser i tiltak fra regjeringen

Nyhet

Publisert

Arbeidslivsdirektør i NHO, Nina Melsom

Arbeidslivsdirektør i NHO, Nina Melsom. Foto: Moment studio

Regjeringen forventer høye smittetall i ukene som kommer, men at vi som samfunn tåler viruset bedre. De gir flere lettelser, men sier samtidig at det fortsatt er behov for nasjonale tiltak. NHO mener det er viktig for bedrifter og arbeidsplasser at vi ikke har en uforholdsmessig nedstengning som begrenser normal aktivitet mer enn absolutt nødvendig.

Regjeringen innførte nasjonal skjenkestopp i midten av desember. Nå blir det åpnet for servering av alkohol ved bordene, med skjenkestopp klokken 23.00.

- Vi er glade for at regjeringen har lyttet til bedriftene, og nå tillater skjenking frem til kl. 23, sier Arbeidslivsdirektør i NHO, Nina Melsom.

Folkehelseinstituttet forventer at smittetallene vil øke fremover, men fastslår at viruset gir mindre alvorlig sykdom. Regjeringen legger om karantenereglene slik at testing kan erstatte karantene i større grad.

- Endringer i karantenereglene for nærkontakter vil være nyttig for mange bedrifter som opplever høyt sykefravær. I en situasjon hvor bedriftene må belage seg på høyt sykefravær, er vi skuffet over at arbeidsgiverperioden ved koronafravær ikke settes ned til tre dager, sier Melsom.

NHO hadde håpet at det også kom avklaringer om bruk av koronasertifikat.

- Det kunne bidratt til å åpne samfunnet mer, særlig for de bedriftene som har vært hardt rammet av antallsbegrensningene. Koronasertifikat kan bidra til å unngå alvorlig sykdom og overbelastning av helsevesenet, sier Melsom.

Næringslivet trenger mer forutsigbarhet og begrunnelse for tiltakene vi kan vente oss fremover.

- Det er viktig for tillitten og oppslutning om tiltakene med forutsigbarhet og begrunnelser. For å ivareta viktige hensyn til jobber og bedrifter må partene i arbeidslivet involveres når regjeringen vurderer tiltak fremover, sier Melsom.

Les mer på regjeringen.no