NHO

Innhold

Har du næringsinteresser i Kenya?

Nyhet, Markedsadgang

Publisert

Innovasjon Norge inviterer norske bedrifter med næringsinteresser i Kenya til å delta i næringsdelegasjonen i forbindelse med Kronprins Haakons offisielle besøk til landet i februar.

Næringslivsdelegasjonen skal bidra til å styrke norsk samarbeid med Kenya gjennom felles handelsinteresser, med fokus på bærekraftige løsninger. Delegasjonen gir gode muligheter for nettverksbygging og læring for selskaper som er interesserte i å utforske eller vokse i Kenya og/eller Øst-Afrika.

Hvorfor Kenya?
Kenya er økonomisk, -finansiell og transporthub i Øst-Afrika. Kenyas BNP har hatt en gjennomsnittlig økning på fem prosent de siste 10 årene. Landbruk er hjørnestenen i den kenyanske økonomien, og står for rundt en tredjedel av landets BNP. Rundt 75 prosent av landets jobber er relatert til landbrukssektoren. Samtidig er landet en digital leder i Afrika, og på god vei til å ta en rolle også globalt. I 2018 lanserte den kenyanske regjeringen Big Four satsingen, som fokuserer på matsikkerhet, tilgjengelige boliger, mer produksjon, og tilgjengelige helsetjenester.

Handel mellom Kenya og Norge

Handelen mellom Kenya og Norge er nesten tredoblet siden 2004. 60 prosent av norsk eksport er innen kjemisk gjødsel, mens planter, blomster, kaffe, te og krydder står for størstedelen av den kenyanske eksporten. Vi ser økende samarbeid innen IT, fornybar energi og teknologi.

Norfund har en portefølje på 230 millioner dollar i Kenya, og har blant annet investert i landets største vindpark, the Lake Turkana Wind Power Project.

Sektorfokus
Aktiviteter, seminarer og arrangementer under delegasjonen omhandler de følgende sektorene:
- Fornybar energi
- Investering
- IKT, digitalisering og smarte samfunn
- Havrommet
- Landbruksteknologi

Kontaktpersoner:
Innovasjon Norge: Karen-Anne Tveiten, karen-anne.tveiten@innovasjonnorge.no
NHO: Magnus Ruderaas,  magnus.ruderaas@nho.noFå de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: