NHO

Innhold

Korona - Krafttak for næringslivet også i andre land

Nyhet, Markedsadgang, Korona

Publisert

Brussel

NHOs oversikt over Korona-tiltak andre land viser at myndighetene setter i verk kraftfulle tiltak for å holde hjulene i gang.

NHO har laget en oversikt over myndighetenes tiltak for å holde hjulene i gang i næringslivet i andre land. Tiltakene varierer, men det er ingen tvil om at det er kraftfulle tiltak som iverksettes. Skatte- og avgiftslettelser, øket og enklere tilgang til kapital for å sikre likviditet og endringer i regelverk om rundt oppsigelser, permitteringer og korttidsarbeid er tiltak som går igjen. I mange land er man også spesielt opptatt av enkeltpersonforetakene og de små og mellomstore bedriftenes situasjon.

I Tyskland sier Angela Merkel at de vil gjøre det som må til for å bidra til å holde tyske bedrifter flytende. De har annonsert en krisepakke på minst 500 mrd Euro og planlegger en investeringspakke på minst 12,4 mrd Euro.

Danmark på sin side tilbyr blant annet kompensasjon for enkelte faste utgifter som for eksempel husleie, for bedrifter som har mistet hele eller deler av omsetningen.

I EU har blant annet den Europeiske Sentralbanken (ECB) bidratt med 750 mrd euro for å støtte medlemsstatene, og statsstøtteregelverket vil tilpasses en situasjon med behov for mye direkte støtte til bedriftene.

- Norge er heldig stilt med en solid økonomi, men det er tydelig at også landene rundt oss strekker seg ekstremt langt for å holde hjulene i næringslivet igang, sier Ingebjørg Harto, leder for NHOs Brussel-kontor. Hun og hennes team har direkte dialog med NHOs søsterorganisasjoner i Europa og EU.

- Vi ser nå at et Europa som også ble svært hardt rammet av finanskrisen og den påfølgende statsgjeldskrisen nå må grave dypt i lommene for nok en gang å holde økonomien flytende, men det er helt nødvendig at det gjøres og at solidariteten i EU holder gjennnom dette, sier Harto.

Les mer i NHOs oversikt over myndighetenes tiltak for næringslivet.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: