NHO

Innhold

Norge slipper EUs beskyttelsestoll

Nyhet, Markedsadgang

Publisert

Kristin Skogen Lund

Kristin Skogen Lund mener Junckers løfte er et bevis på at EØS-avtalen er avgjørende for Norge og norske arbeidsplasser.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker lover at Norge ikke rammes dersom EU innfører beskyttelsestiltak for egen stål- og aluminiumsindustri. NHO-sjef Kristin Skogen Lund takker EØS.

- Jeg er veldig glad for at norske bedrifter blir skånet. Slike tiltak kunne rammet norske arbeidsplasser hardt, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund. 

Det var etter at USA innførte ekstratoll på stål og aluminium at EU varslet mulige beskyttelsetiltak for egen industri. De frykter at stål- og aluminiumsprodukter finner nye markeder, blant annet inn i EU, etter Trumps økte tollsatser - og dermed fortrenger egne.

 - Vi er ikke EU-medlem, men likevel fullt integrert i europeisk økonomi og det indre marked gjennom EØS-avtalen. Vi kan takke denne avtalen for den positive avgjørelsen, sier NHOs administrerende direktør.

- Her har manges innsats vært viktig, ikke minst regjeringens. Men også vår egen og våre medlemmers jobb inn mot Brussel har bidratt godt.

- Samtidig må jeg si at det er trist at vi er i en situasjon der proteksjonistiske tiltak brer om seg globalt. Dette er det ingen som tjener på, sier Skogen Lund.