NHO

Innhold

Norge slipper EUs beskyttelsestoll

Nyhet, Markedsadgang

Publisert

Kristin Skogen Lund

Kristin Skogen Lund mener Junckers løfte er et bevis på at EØS-avtalen er avgjørende for Norge og norske arbeidsplasser.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker lover at Norge ikke rammes dersom EU innfører beskyttelsestiltak for egen stål- og aluminiumsindustri. NHO-sjef Kristin Skogen Lund takker EØS.

- Jeg er veldig glad for at norske bedrifter blir skånet. Slike tiltak kunne rammet norske arbeidsplasser hardt, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund. 

Det var etter at USA innførte ekstratoll på stål og aluminium at EU varslet mulige beskyttelsetiltak for egen industri. De frykter at stål- og aluminiumsprodukter finner nye markeder, blant annet inn i EU, etter Trumps økte tollsatser - og dermed fortrenger egne.

 - Vi er ikke EU-medlem, men likevel fullt integrert i europeisk økonomi og det indre marked gjennom EØS-avtalen. Vi kan takke denne avtalen for den positive avgjørelsen, sier NHOs administrerende direktør.

- Her har manges innsats vært viktig, ikke minst regjeringens. Men også vår egen og våre medlemmers jobb inn mot Brussel har bidratt godt.

- Samtidig må jeg si at det er trist at vi er i en situasjon der proteksjonistiske tiltak brer om seg globalt. Dette er det ingen som tjener på, sier Skogen Lund.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: