NHO Europanytt 17.11.22

Nyhet, NHO Brussel

Publisert

Foto: NHO

I dagens nyhetsbrev kan du lese om at NHO Brussel søker ny rådgiver, at NHO etterlyser klarhet rundt Norges klimaforpliktelser, EU i COP27 og at det er enighet om EUs budsjett for 2023.

Vi søker ny rådgiver til NHOs Brusselkontor 

Interessert i hvordan EU påvirker norsk næringsliv og politikk? Vi søker etter en ny rådgiver ved vårt Brussel-kontor. Søknadsfrist 28.november.  

Les stillingsannonsen og søk i vei! 

 

Hvordan skal Norge etterfølge sine klimaforpliktelser? NHO etterlyser klarhet fra regjeringen 

NHO er glade for at klimasamarbeidet med EU ligger fast. Samarbeidet bør løftes, tydeliggjøres og forklares, ikke underkommuniseres, fordi samarbeid er langt bedre enn alenegang i klimapolitikken. Dette skriver vår viseadministrerende direktør Annikken Hauglie.

Les hele kronikken her.

 

COP27: EU vil betale for tap og skade dersom Kina bidrar 

Onsdag sa EUs visepresident og klimasjef Frans Timmermans at EU er villig til å vurdere et fond for tap og skade til land som rammes av klimaendringer dersom Kina bidrar. Uttalelsen setter press på USA, som så langt har avvist forslaget. Sammen med de fire medlemslandene Frankrike, Tyskland, Nederland og Danmark lover også EU-kommisjonen 1 milliard euro for å støtte klimatilpasningstiltak i Afrika.

Les mer her. 

 

Enighet om Kommisjonens forslag til EUs budsjett for 2023  

Mandag kom Europaparlamentet og Rådet til enighet om EUs budsjett for 2023. Totalt er budsjettet på 186,6 milliarder € til forpliktelser, det vil si finansieringer som kan avtales gjennom kontrakter i løpet av året, og 168,7 milliarder € til betalinger. Budsjettet skal generere nye investeringer for et grønnere, mer digitalt og mer motstandsdyktig Europa samtidig som det skal beskytte de som er mest sårbare både i og utenfor Europa. Budsjettet bærer preg av Russlands invasjon av Ukraina og skal gjøre det mulig for EU å mobilisere midler til å dempe konsekvensene av krigen.  


Les mer her.