Artikler

Vis filtrering

107 resultater

Type artikkel
Velg område
107 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Belgia overtar formannskapet i Rådet

  Belgia overtar formannskapet i Rådet for den europeiske union (Rådet) 1. januar 2024. Formannskapet er viktig som agendasetter og for å prioritere de sakene som skal løftes og pushes gjennom EU-systemet.

 2. EUs handlingsplan for sirkulærøkonomi

  I en sirkulær økonomi brukes materialer og produkter flere ganger. EU har fremmet en rekke forslag som skal sikre dette, og i denne artikkelen presenterer vi hva de går ut på, og hvor i prosess de er. Det er ventet at store deler av planen vil være relevant for norske bedrifter.

 3. EU legger frem ny vindkraftpakke

  24. oktober la Kommisjonen frem en vindkraftpakke, som skal sørge for vekst i utbygging av vindkraft både på land og offshore. Vindkraftindustrien har hatt betydelige utfordringer i det siste, både på produksjonssiden, men også med tanke på utbyggingshastighet.

 4. EU presenterer liste over kritiske teknologier  

  EU har presentert sin liste over strategiske teknologier. Dette er teknologier der overdreven avhengighet av utenlandske leverandører kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Høyest på listen står halvledere, kunstig intelligens, kvanteberegning og bioteknologi . 

 5. Frankrike med ny grønn tiltakspakke

  25. september la Frankrikes president Emmanuel Macron frem nye grønne tiltak gjennom det såkalte planification écologique-rådet. De nye tiltakene forsøker å forsone klimaambisjoner, konkurransedyktighet og hensyn til alminnelige borgere.