NHO

Innhold

NHO Europanytt 05.07.2019

Nyhet, NHO Brussel

Publisert

#205

Election of the President of the Parliament - David-Maria SASSOLI, newly elected EP President

Europaparlamentet valgte ny president, brexit

Europaparlamentet valgte ny president

Den italienske sosialdemokraten David-Maria Sassoli ble onsdag valgt til president i Europaparlamentet med 345 av 670 stemmer. I enigheten i Rådet om fordelingen av toppjobbene inngikk at sosialdemokratene skulle ha denne toppjobben de første to og et halvt årene, og vil bli etterfulgt av en liberal.  Etter at alle toppjobbene i EU-systemet nå er fordelt, Har hverken de sentraleuropeiske eller de nordiske landene fått noen representant.  Det gjenstår imidlertid for Europaparlamentet å godkjenne nominasjonen av Ursula von der Leyen til President i Europakommisjonen. Hun må få minst halvparten av stemmene til antall medlemmer i Parlamentet, dvs minst 375 stemmer.  Dette er ventet å skje 15. juli.

Europaparlamentet valgte samtidig også 14 visepresidenter. Fra et nordisk perspektiv er det verd å nevne finske Heidi Hautala fra de grønne.

 

Brexit

De konservative partimedlemmene i Tory partiet i Storbritannia har nå begynt å sende inn sine stemmer på ny partileder, og tiden er i ferd med å renne ut for konkurrenten til Boris Johnson, Jeremy Hunt. Alt ser ut til å ligge til rette for at Boris Johnson blir ny partileder og derved også ny statsminister 23. juli. Theresa May går av 22. juli.

Begge kandidater har vært tydelige på at de vil ta landet ut av EU 31. oktober, uavhengig av om det er fremforhandlet en ny eller endret utmeldelsesavtale. Samtidig er det en del Tory-representanter i Underhuset som ikke vil akseptere dette og truer med å stemme ned en regjering som vil gjøre dette. Det brygger opp til (nok en) krevende høst i britisk politikk. Les mer her

 

 

NHO Europanytt tar nå sommerferie. Vi ønsker alle våre lesere en riktig god sommer og velkommen tilbake til en helt sikkert spennende nyhetshøst her fra Europas hovedstad i august.

  

******************************************************************************************************************** 

NHO Europanytt er forfattet av NHO Brussel. Innholdet i nyhetsbrevet er opphavsrettslig beskyttet. Tilgjengeliggjøring for allmennheten utover det som følger av åndsverkloven krever NHOs forutgående skriftlige samtykke. Innholdet gir ikke nødvendigvis uttrykk for NHOs offisielle oppfatning. 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: