NHO

Innhold

NHO Europanytt - Bedriftsledere ber om en ny folkeavstemning om Brexit

Nyhet, NHO Brussel

Publisert

#205

London Bridge

Bedriftsledere ber om en ny folkeavstemning om Storbritannias exit fra EU, næringslivet krever politisk enighet om EU-budsjettet før Europaparlamentsvalget og Macrons store plan for Europaparlamentet bekymrer potensielle allierte.

Bedriftsledere ber om en ny folkeavstemning om Storbritannias exit fra EU
Mer enn 70 bedriftsledere i Storbritannia mener den opprinnelige folkeavstemningen om utmeldelse fra EU ikke gjenspeiler valgene som nå står overfor Storbritannia. Gruppen - som nå heter Business for a People's Vote -  ber om en ny folkeavstemning om Storbritannias Brexit-avtale. Konsernsjef for Waterstones og tidligere Sainsbury sjef Justin King er blant de som sier en "ødeleggende, hard Brexit" vil skade den britiske økonomien. Business for a People's Vote understreker videre at "Usikkerheten de siste to årene har allerede ført til en nedgang i investeringen”, og konkluderer i brevet med at ”vi tror at det endelige valget skal leveres tilbake til folket med en ny folkeavstemning." Brexit avtalen diskuteres også i dag tirsdag av den britiske regjeringen. Hovedprioriteringen her er en løsning på konflikten om den irske grensen. Les mer her og her.

Næringslivet krever politisk enighet om EU-budsjettet før Europaparlamentsvalget
Mandag stemte Europaparlamentet over delårsrapporten om den flerårige finansielle rammen (MFF). BusinessEurope - der NHO er medlem - uttalte i den forbindelse at "Alle parter må arbeide for å nå en politisk avtale om MFF, før valget til Europaparlamentet i mai 2019. Det er ikke mulig å bli enige om forslaget etter valget, noe som betyr at en sen avtale vil gi alvorlige forsinkelser i starten av programmet for 2021, og et tapt år med investeringer fra EU-budsjettet.” Les mer her.

Macrons store plan for Europaparlamentet bekymrer potensielle allierte
Emmanuel Macrons parti vil gå inn for samarbeid med en allianse for europeiske liberale partier på deres kongress denne uken. Partiet tar sikte på å forandre kontinentets politiske landskap og nest største gruppe i EU-valget 2019. Ettersom Macrons tilnærming inkluderer å nå ut til sosialdemokrater og de grønne, risikerer han å støte fra seg mange liberale partier, som ser på slike partier som deres ideologiske fiender. Macron vil med sin kampanje bygge en kraftbase i Brussel. Den franske lederens mål er å bli enige om en felles kampanjeplattform med den liberale gruppen, og andre partier. Les mer her.

*********************************************************************
NHO Europanytt er forfattet av NHO Brussel. Innholdet i nyhetsbrevet er opphavsrettslig beskyttet. Tilgjengeliggjøring for allmennheten utover det som følger av åndsverkloven krevet NHOs forutgående skriftlige samtykke. Innholdet gir ikke nødvendigvis uttrykk for NHOs offisielle oppfatning.