NHO

Innhold

Om NHO Brussel

Derfor er NHO i Brussel

NHO Brussel er et servicekontor for hele NHO-familien. Det vil si NHOs administrative enheter sentralt og regionalt, så vel som landsforeningene.

Norsk næringsliv er en del av europeisk næringsliv. Rundt 80 prosent av vår eksport går til EU. Gjennom EØS-avtalen er Norge en del av EUs indre marked for varer, tjenester, kapital og arbeidskraft, og norske bedrifter har tilgang til dette markedet på samme vilkår som EU-bedrifter.

Mye av politikken og regelverk som påvirker bedriftenes hverdag blir til i EU-hovedstaden. NHOs tilstedeværelse i Brussel gjør at vi bedre kan påvirke og fremme våre medlemmers interesser i viktige prosesser og bestemmelser som fattes i EUs institusjoner. Samtidig gir vår tilstedeværelse i Brussel NHO uvurderlig informasjon til sitt internasjonale arbeid.

En viktig del av NHOs arbeid i Brussel bygger på vårt medlemskap i BusinessEurope, den europeiske paraplyorganisasjonen for næringslivs- og arbeidsgiverorganisasjoner, der Brusselkontoret deltar aktivt sammen med kolleger fra NHOs sentrale administrasjon i en rekke komiteer og arbeidsgrupper. NHO samarbeider også tett sammen med sine nordiske og andre søsterorganisasjoner i BusinessEurope fellesskapet.

Våre tjenester

  • Overvåkning og rapportering om utviklingen av politikk og regelverk i EU/EØS.
  • Nettverksbygger og døråpner i Brussel-miljøet.
  • Rådgivning vedrørende politiske, faglige eller prosedyremessige problemstillinger knyttet til EU/EØS.
  • Kompetanseheving om EU/EØS spørsmål i NHO-systemet.
  • Nyhetsbrevet NHO Europanytt sendes ut to dager i uken.
  • Gjestekontor for tilreisende fra NHO-familien.
Skattealliansen møter finansministeren

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt