NHO

Innhold

Om NHO Brussel

NHO er i Brussel for å påvirke beslutninger som tas i EUs institusjoner. Vi gir kolleger i NHO informasjon om EU/EØS-saker som organisasjonen jobber med, og jobber for å ivareta medlemmenes interesser i det viktigste internasjonale markedet for norsk næringsliv. Direktør for NHO Brussel er Ingebjørg Harto. Sammen med henne jobber seniorrådgiver Andreas Engen Willersrud. I tillegg har kontoret en trainee, en studentpraktikant og en hospitantordning for ansatte i NHO fellesskapet.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev NHO Europanytt om du ønsker å holde deg oppdatert.

Derfor er NHO i Brussel

NHO Brussel er et servicekontor for hele NHO-familien. Det vil si NHOs administrative enheter sentralt og regionalt, så vel som landsforeningene. 

Norsk næringsliv er en del av europeisk næringsliv. Gjennom EØS-avtalen er Norge en del av EUs indre marked for varer, tjenester, kapital og arbeidskraft, og norske bedrifter har tilgang til dette markedet på samme vilkår som EU-bedrifter. 

Mye av politikken og regelverk som påvirker bedriftenes hverdag blir til i EU-hovedstaden. NHOs tilstedeværelse i Brussel gjør at vi bedre kan påvirke og fremme våre medlemmers interesser i viktige prosesser og bestemmelser som fattes i EUs institusjoner. Samtidig gir vår tilstedeværelse i Brussel NHO uvurderlig informasjon til sitt internasjonale arbeid. 

En viktig del av NHOs arbeid i Brussel bygger på vårt medlemskap i BusinessEurope, den europeiske paraplyorganisasjonen for næringslivs- og arbeidsgiverorganisasjoner, der Brusselkontoret deltar aktivt sammen med kolleger fra NHOs sentrale administrasjon i en rekke komiteer og arbeidsgrupper. NHO samarbeider også tett sammen med sine nordiske og andre søsterorganisasjoner i BusinessEurope fellesskapet.

Våre tjenester

  • Overvåkning og rapportering om utviklingen av politikk og regelverk i EU/EØS.
  • Nettverksbygger og døråpner i Brussel-miljøet.
  • Rådgivning vedrørende politiske, faglige eller prosedyremessige problemstillinger knyttet til EU/EØS.
  • Kompetanseheving om EU/EØS spørsmål i NHO-systemet.
  • Nyhetsbrevet NHO Europanytt sendes ut to dager i uken.
  • Kontaktpunkt for våre medlemsbedrifter i Brussel
  • Gjestekontor for tilreisende fra NHO-familien.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: