NHO

Innhold

Rapport: Krevende og viktig å satse på Kina

Nyhet

Publisert

#205

Kina-ekspert Henning Kristoffersen overrekker Kina-rapporten om "Utfordringer og muligheter for norsk næringsliv" til NHOs Tore Myhre t.v..

Ettpartistaten Kina utfordrer, men vi må samarbeide mer, ikke mindre. Det blir slått fast i en fersk Kina-rapport skrevet av antropolog og forfatter Henning Kristoffersen for NHO.

Kina er i ferd med å bli et kraftsenter for innovasjon, stikk i strid med en seiglivet forestilling i Vesten om at en velutviklet, innovativ økonomi forutsetter demokrati og ytringsfrihet.  Rapporten underbygger dette med blant annet en undersøkelse fra EUs Handelskammer om at de fleste av deres europeiske medlemsbedrifter for første gang mener at kinesiske selskaper er like eller mer innovative enn europeiske selskaper. 

- Kina er et krevende marked, men mulighetene er også store for våre bedrifter. Det er stort behov for å forstå Kina bedre og norske muligheter må også ses i lys av økte globale spenninger og handelskrig der      Kina i økende grad utfordrer USAs globale lederrolle, sa NHOs direktør for Internasjonal avdeling Tore Myhre da han tok imot rapporten under et fullsatt frokostmøte i NHO 21.mai. 

Les rapporten Kina: Utfordringer og muligheter for norsk næringsliv (pdf)

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: