NHO

Innhold

Stor interesse for Kina-besøk til NHO

Nyhet

Publisert

#205

Besøk fra formannen for Folkekongressen i Kina, Li Zhanshu Li, til NHOs rundebordskonferanse. Til venstre NHOs Ole Erik Almlid og til høyre stortingspresident Tone Trøen.

- Jeg er svært fornøyd med at Kinas tredje mektigste person, formannen for Folkekongressen i Kina, Li Zhanshu, valgte å besøke Norge og NHO sammen med viktige kinesiske bedriftsledere, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

- Kina representerer mange muligheter for norske bedrifter. Det er stor interesse blant bedrifter i begge land for å utvide samarbeidet.  Det er et viktig signal om at Kina ser på Norge som en interessant partner. Jeg håper at dette betyr at regjeringen snart får på plass en frihandelsavtale med Kina, sier Almlid.

 NHO arrangerte 16. mai et rundebord med 26 norske og 26 kinesiske bedriftsledere. Formann Li understreket i sitt innlegg at Norge og Kina har gjensidige interesser og store muligheter for å øke næringslivssamarbeidet. Han påpekte at Kina vil fortsette sine økonomiske reformer for å gjøre markedet mer åpent for utenlandske investeringer. Besøket fant sted med et bakteppe av handelskrig mellom USA og Kina. – I disse turbulente geopolitiske tidene er det viktig at Norge ikke blir tvunget til å velge side, og at Norge lærer Kina bedre å kjenne, påpeker Almlid.

NHO har fått utarbeidet en rapport om utfordringer og muligheter for norsk næringsliv av Kinaekspert Henning Kristoffersen, som lanseres på et frokostmøte i NHO tirsdag 21. mai. 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: