- Entreprenørskap er viktigere enn noen gang

Studenter snakker sammen.

Illustrasjonsfoto: Istock.

Ungt Entreprenørskap og NHO er enige om at entreprenørskap ikke må fjernes fra lærerutdanningen, slik det er foreslått.

Neste år er det 20 år siden NHO tok initiativet til organisasjonen som etter hvert er blitt Ungt Entreprenørskap. Torsdag ble samarbeidsavtalen fornyet.

- Entreprenørskap er viktigere enn noen gang. Da må det ikke fjernes fra lærerutdanningen slik det nå er foreslått, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Det er Ungt Entreprenørskap helt enige i.

- Gjennom hele utdanningsløpet gir vi holdningene og kompetansen som er nødvendig for å skape, videreutvikle og sikre fremtidens arbeidsplasser. I tett samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv og lokale skoleeiere når Ungt Entreprenørskap stadig flere unge over hele landet, sier Tor Kåpvik, fungerende administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap.

Med sine nærmere 20 opplæringsprogrammer og 96 ansatte over hele landet er UE en viktig nasjonal faktor i entreprenørskapsopplæringen.

- Utfordringene vi står over for i dagens situasjon, viser hvor viktig det er med omstilling og evne til å skape nye arbeidsplasser. Her stiller elever og studenter med entreprenørskapskompetanse med verdifull ballast når de blir en del av arbeidslivet, sier Skogen Lund.