Jenter og teknologi vant internasjonal pris i Houston

Publisert

#205

Jenter og teknologi vinner "beste prosjekt" fra International Education Business Partnership Network under prisutdeling i Houston.

Jenter og teknologi prosjektet vant flere priser under «Global Best Awards» som arrangeres av International Educational Business Partnership Network (IPN) i Houston.

Hvert andre år deler IPN ut Global Best Awards til prosjekter som lykkes på grunn av gode partnerskap. Jenter og teknologi vant både prisen for beste prosjekt i kategorien «STEM», og den aller gjeveste prisen, beste prosjekt, eller «Overall winner». Prisen ble overlevert av tidligere astronaut Bill McArthur, og tidligere direktør for Johnson Space Center, NASA, George Abbey.

Prosjektet er et partnerskap, og et eksempel på trepartssamarbeid i praksis. NHO og NITO har sammen utviklet prosjektet Jenter og teknologi til å bli et robust prosjekt for å øke kvinneandelen i teknologiske fag. I tillegg har prosjektet en rekke andre partnere som bidrar til å styrke prosjektet, blant annet seks universiteter og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Prosjektet startet i Agder i 2003. Barne- og likestillingsdepartementet har finansiert prosjektet siden 2016, og har foreslått å øke budsjettet for 2019.

- Dette er utrolig gøy. Prisene er en anerkjennelse av at gode partnerskap leder til resultater. Dynamikken som oppstår når gode krefter går sammen for å nå et mål har vært avgjørende for Jenter og teknologi sin suksess, fortsetter Vesterhus.

- Prosjektet bruker unge, kvinnelige rollemodeller med bakgrunn fra teknologisk utdanning til å nå ut til jenter i ungdomsskolen og videregående. Gjennom arrangementer og sosiale medier når vi ut til tusenvis av jenter i målgruppen hvert år. Årets turné starter allerede 2. november og vi gleder oss stort. Det sier prosjektleder for Jenter og teknologi, Tone Standal Vesterhus.

Både på yrkesfag, fagskole og universitet og høyskole er kvinneandelen i de teknologiske fagene lav. Norske bedrifter har stort behov for teknologer i årene som kommer, det viser NHOs kompetansebarometer for 2018. - Vi trenger alle gode hoder og hender med på å drive den teknologiske utviklingen, og da kan vi ikke kun rekruttere fra halve befolkningen, sier Vesterhus.