Vil du vinne en drømmetur til NASA i USA?

#205

Isabelle Ringnes tester romdrakt på Norsk Romsenter.

Er du kvinne mellom 18 og 30 år og brenner for teknologi? I oktober kan det være du som møter astronauter i Houston!

Vi er på jakt etter deg som ser for deg en framtid innen teknologi, og vil være med å inspirere andre jenter og kvinner til å velge en teknologiutdanning.

Du tar selv en teknologiutdanning enten på fagskole eller universitet/høyskole. Og du synes flere bør gjøre det samme!

Hva kan du vinne?

En ukes tur til Houston (20.-26. oktober) sammen med fem andre kvinner. I Houston deltar dere på et skreddersydd opplegg der alle kostnader dekkes av NHO og NITO.

Du får mulighet til å bygge et nettverk med verdens fremste romteknologer. Ikke bare får du muligheten til å høre mange spennende foredrag og demonstrasjoner hos NASA, opplegget er interaktivt og teknologene dere møter drar deltakerne med i samtalen. I tillegg er de gjerne med på middag etter det faglige opplegget.

Hvordan deltar du?

Du sender en video av deg selv på maks 1 minutt der du sier, eller viser, svaret på "hvilken samfunnsutfordring vil du løse med teknologi, og hvordan går du frem"? I mailen oppgir du i tillegg hvem du er, hvor gammel du er, og hva og hvor du studerer.

-         Send inn din video via dette skjemaet

-         Frist: 16.september.

 

Hvem kan delta?

Kvinner i alderen 18-30 kan være med i konkurransen. Du er for tiden (heltid eller deltid) teknologistudent på fagskole, høyskole eller universitet. Teknologiutdanninger som kvalifiserer til konkurransen er realfaglige utdanninger og ingeniørutdanninger på høyskole og universitet, og andre studier knyttet til IT/informatikk. I tillegg kan studenter på teknisk fagskole og samfunnsvitenskapelig teknologi delta. Du har mulighet til å ta fri en uke i oktober (20. -26.) for å være med til Houston. Du er utadvendt, brenner for faget ditt, og har lyst til å være med på å hjelpe NHO, NITO og Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering med å øke kvinneandelen i teknologifagene. 

I tillegg til å dra til Houston i oktober vil vinnerne holde foredrag for jenter i ungdomsskolealder i november, i forbindelse med Jenter og teknologi sin landsdekkende turné. Både på tur i Houston og på Jenter og teknologi-foredrag deler vi opplevelsene i Jenter og teknologi sine sosiale medier, så du må synes det er greit å være med på det. Vinnere må kunne sende bildekopi av sitt pass 18. september og søke om ESTA-registrering.