NHO

Innhold

Mindre hoteller kan få flere oppdrag

Nyhet

Publisert

#205

- Vi er i forkant av Stortingsmeldingen om offentlige innkjøp med denne veilederen, sier NHO-advokat Arnhild Dordi Gjønnes som her får stortingsmeldingen om offentlig innkjøp av statssekretær Magnus Thue.

NHO, NHO Reiseliv, Sykehusinnkjøp HF og Statens Innkjøpssenter har utarbeidet en veileder som vil gjøre det lettere for mindre hoteller å vinne oppdrag.

På NHOs Anskaffelseskonferanse 13. mai 2019 ble veilederen lansert. Her er den.  Dermed er den tilgjengelig for alle offentlige virksomheter som skal gjennomføre anskaffelser av slike tjenester.

Veilederen er et resultat av et godt samarbeid etter at NHO kritiserte Sykehusinnkjøp for at mindre hotell ikke fikk delta i konkurransen. NHOs toppsjef Ole Erik Almlid berømmet Sykehusinnkjøp HF for å møte kritikk med samarbeid.

Veilederen skal være et gode for både innkjøpere og leverandører. Den vil sikre en bred og god konkurranse. Alle kommer til startstreken og får være med på like vilkår. Det er et poeng for oss at vi tror sykehusene får bedre avtaler ved bruk av veilederen, sa adm. direktør Kjetil Istad, Sykehusinnkjøp, på NHOs Anskaffelseskonferanse.

 - Vi er i forkant av Stortingsmeldingen om offentlige innkjøp.  Her er det  et tiltak om at det i samarbeid mellom næringslivet og oppdragsgivere skal utarbeides felles kjøreregler for offentlige anskaffelser, sier advokat Arnhild Dordi Gjønnes. Nå er det bare å få med resten av Norge på en slik      dugnad.

 

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: