NHO

Innhold

Samarbeider om de gode anskaffelsene

Nyhet

Publisert

Kaffekopp

Godt samarbeid sikrer at frittstående hoteller også kan være med å konkurrere om hotellovernattinger når statlige etater lyser ut anbud.

NHO og NHO Reiseliv har inngått et samarbeid med Sykehusinnkjøp HF og Statens innkjøpssenter. Bakgrunnen er at statlige etater fikk kritikk fordi frittstående hotell ble holdt utenfor konkurransen når hotelltjenester som rom/frokost skulle anskaffes.

– Samarbeidet er strålende og dette er et godt eksempel på hvordan statlige etater og NHO kan samarbeide om de gode anskaffelsene, sier NHO-advokat og ekspert på offentlige anskaffelser, Arnhild Dordi Gjønnes.

Dette blir et tema på NHOs Anskaffelseskonferanse 13. mai. Her kan du melde deg på NHOs anskaffelseskonferanse.

Nå ønsker partene innspill til hvordan man kan utforme en veileder for offentlige anskaffelser av rom/frokost

Målet er å gi frittstående hoteller, mindre hotellsammenslutninger og hotellkjeder lik tilgang til konkurransen som de store kjedene.

– I arbeidet med veilederen er det interessant å ha en dialog med leverandører (hotell, overnatting etc.) og virksomheter som gjennomfører anskaffelser av tilsvarende tjenester, sier Gjønnes.

Som et ledd i denne prosessen inviteres bedriftene til å gi innspill til veilederen. Vi ønsker spesielt tilbakemeldinger på:

  • Miljøkrav
  • Universell utforming
  • Prismodeller
  • Krav til kvalitet (kravspesifikasjon)
  • Bruk av reisebyråleverandør

Les mer på Doffin.  

Frist for å komme med dine innspill er 15. februar. 

Slik gir du innspill til prosessen.

Ta kontakt om du har spørsmål om hvordan du svarer.