BPA-brukere får et aktivt liv med proffentlig løsning

Nyhet, Proffentlig

Publisert

Austervoll kommune

Edith Rivenes Vik, konstituert leder for helseservicekontoret i Austevoll kommune, og Gisle Stevnebø, prosjektleder for Bergen og omegn i Assister Meg, er begge godt fornøyde med samarbeidet de har.

I Austevoll samarbeider kommunen med private BPA-leverandører, blant andre Assister Meg. Det har gitt gode resultater.

Musikk står alltid på timeplanen når Aslaug får besøk av sin personlige assistent. I dag er det Kristina som er på jobb for Aslaug. De to har begge interesse for musikk, og har blitt gode venner.

BPA-leveransen gir Aslaug frihet til å leve et aktivt og mest mulig uavhengig liv.

- Assistenten spiller mandolin, gitar, synger og leser. Aslaug syns det er veldig gøy, sier Doris Bakke, mor til Aslaug.

- Det har veldig stor betydning for Aslaug at hun har BPA-en sin. Vi syns det fungerer veldig bra. Vi får mer frihet og Aslaug får hjelp til de tingene hun trenger hjelp til, sier hun.

- Vi har en god samarbeidspartner i Assister Meg

Siden 2010 har Austevoll kommune hatt et samarbeid med Assister Meg, som leverer brukerstyrt personlig assistanse (BPA). BPA er en alternativ leveranseform av ordinære helse- og omsorgstjenester til personer med langvarig og omfattende assistansebehov. Med BPS menes det at brukeren selv, slik som Aslaug, selv styrer hvordan, når og hvor assistenten skal jobbe.  

- Vi har en god samarbeidspartner i Assister Meg, og vi jobber aktivt med å ha en god kommunikasjon.  Man må se på hverandre som samarbeidspartnere, ha gjensidig respekt for hverandre og ha tydelig kontrakt og tydelig ansvarsforhold, som gjør det enkelt å vite hva slags rolle de enkelte har. Vi har brukerne i fokus begge parter. Det tenker jeg er viktige ingredienser for å få til et godt samarbeid, sier Edith Rivenes Vik, konstituert leder for helseservicekontoret i Austevoll kommune.

Kommunikasjon

Også Assister Meg er godt fornøyd med samarbeidet i Austevoll.

- Suksessfaktorene her er faktisk kommunikasjon. Kommunikasjonen vi har innad mot kommunen, og kommunikasjonen vi har utad mot brukerne. Vi samarbeider veldig godt på alle plan, og vi har brukeren i fokus. Det som skiller Austevoll fra andre kommuner, slik jeg oppfatter det, er faktisk den korte kommunikasjonen. Vi ser på hverandre som likeverdige. Vi gjør den oppgaven de setter oss til å gjøre og vi har en tett dialog hele veien, sier Gisle Stevnebø, prosjektleder for Bergen og Omegn i Assister Meg.

Les mer om Assister Meg her.

Se videoen om samarbeidet mellom Assister Meg og Austevoll kommune: