Lær mer om kunstig intelligens

Nyhet, Teknologi og forskning

Publisert

Vi har alle nytte av grunnleggende kunnskap om hva kunstig intelligens er. (Illustrasjonsfoto: iStock).

Kunstig intelligens (KI), stordata og utvikling av kvantedatamaskiner åpner for at oppgaver kan løses på nye måter, nye og bedre tjenester kan tilbys og ressurser kan frigjøres til andre oppgaver. Henger du med? Ikke?

Da kan online-kurset Elements of AI være noe for deg. Det er en del av #KI-løftet som støttes av regjeringen og en rekke norske bedrifter. Kurset er gratis, det er for alle og det krever ingen forutgående kjennskap til digital teknologi. Du registrerer deg på Elements of AI.

- Kompetanse er en forutsetning for at både bedrifter og vi enkeltmennesker skal kunne dra nytte av mulighetene som ligger i kunstig intelligens, sier Mari Sundli Tveit, politisk direktør i NHO.

- Vi møter det allerede i dagliglivet – i banken, i helsevesenet og i produkter og tjenester du allerede konsumerer. Derfor har vi alle nytte av grunnleggende kunnskap om hva kunstig intelligens er, hva det kan brukes til og hvilke etiske spørsmål kunstig intelligens kanskje reiser.

Elements of AI-kurset ble utviklet av det finske selskapet Reaktor, deres norske søsterselskap Feed og Helsingfors Universitet. Kurset er allerede en suksess med over 400.000 kursdeltakere i hele Europa. Nå finnes kurset på norsk og NHO oppfordrer alle til å delta. Feed, NTNU og Open AI Lab står bak den norske versjonen av Elemenst of AI.