Næringsvennlige forenklinger

Forbedring, fornying og forenkling var NHO-sjef Kristin Skogen Lunds stikkord for offentlige innkjøp, da hun tirsdag åpnet NHOs Anskaffelseskonferanse 2014.

Publisert 10.06.14

Offentlige anskaffelser

Til det som skal bli en årlig konferanse om offentlige innkjøp benket et fullsatt Næringslivets hus - over 260 påmeldte og venteliste - seg til konferansen om "Offentlige anskaffelser som virkemiddel i fornyings- og innovasjonsarbeidet".  

- Norge trenger en bedre offentlig innkjøpspraksis, sa Skogen Lund. En av grunnene til at innkjøpene mislykkes er, ifølge NHOs adm. direktør manglende og uklare beskrivelser av hva som ønskes levert.

På konferanselisten står blant andre Claudio Romanini, EU-direktivenes far, Inger Roll-Mathiesen leder for forenklingsutvalget, Edward Green fra Cabinet office i UK og flere innkjøpere og leverandører.

Budskapet med konferansen er at vi sammen må sikre at vi får et godt og forenklet regelverk til gavn for oppdragsgivere, leverandører og samfunnet. NHO ønsker næringsvennlige forenklinger. Enklere dokumentasjonskrav, mulighet for å gi tilbud på e-post og større muligheter til å rette feil underveis i anskaffelsesprosessen.

Forenklingsutvalget har i dag lagt frem sitt forslag om forenklinger. Vedlagt følger Forenklingsutvalgets forslag og dissenser.

Kontakt oss

Arnhild Dordi Gjønnes

Advokat

Næringsjus

arnhild.d.gjonnes@nho.no
Mobil
91637077