Foto: Kilian Munch
Foto: Kilian Munch

Jens Stoltenberg til NHOs årskonferanse om Uro

Publisert

Jens Stoltenberg.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg står på scenen til NHOs årskonferanse 5. januar. Tema for konferansen er Uro. 1500 politikere og næringslivsledere er invitert til Årskonferansen.

Stoltenbergs innlegg vil omhandle Natos rolle i krigen i Ukraina. Han vil også snakke om den nye sikkerhetspolitiske virkeligheten og dens betydning for folk, bedrifter og økonomi fremover.


- Overskriften for NHOs årskonferanse er «Uro». Med det baktepper vi står i nå ser jeg fram til å høre Stoltenberg redegjøre for situasjonen slik Nato vurderer den nå. Et lite land som Norge er avhengig av å stå i brede internasjonale allianser i den forferdelige situasjonen vi er i nå, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.


Dagens Næringslivs-kommentator Anne Rokkan og samfunnsredaktør i E24 Torbjørn Røe Isaksen skal lede Årskonferansen. På scenen står også Tysklands visekansler med ansvar for energi og næring, Robert Habeck, dokumentarfilmskaper Louis Theroux, sentralbanksjef Ida Wolden Bache og statsminister Jonas Gahr Støre. I tillegg møter gjestene NHO-president og konsernsjef i Yara Svein Tore Holsether og NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid som vil snakke om de store oppgavene i en krevende tid.


Situasjonen krever mer av oss alle

Programmet vil ta for seg det store bildet, energiutfordringen, klimakampen, internasjonalt samarbeid og handel, demokrati og polarisering. Med urolige omgivelser må vi ta tøffe valg, se nye løsninger og jobbe mer sammen. NHOs årskonferanse setter dagsorden for hva vi skal snakke om og hvilken felles vei vi må stake ut for folk og bedrifter i Norge i 2023 og fremover.


Matsikkerhet, energisikkerhet, klimakampen og demokratiske verdier er under press. Internasjonalt samarbeid og handel vil ta nye former. Priser og renter øker raskt. Dyptliggende ulik virkelighetsoppfatning polariserer verden og den offentlige debatten.


Det er uro i verden rundt oss, derfor trenger vi mer internasjonalt samarbeid. Bedriftene opplever uro og usikkerhet, derfor trenger vi forutsigbarhet og brede kompromisser. Lokalsamfunn og folk kjenner på uro, derfor trenger vi bedrifter som kan trygge jobber og sikre velferd.


Med urolige omgivelser må vi ta tøffe valg, se nye løsninger og jobbe mer sammen. NHOs årskonferanse setter dagsorden for hva vi skal snakke om og hvilken felles vei vi må stake ut for folk og bedrifter i Norge i 2023 og fremover.

Mer om Årskonferansen