Innhold

Når 800.000 nye jobber skal skapes

Nyhet, Årskonferanse

Publisert

- Hele landet må tas i bruk når 800.000 nye jobber skal skapes innen 2050, sa NHO-president Arvid Moss ved starten av Årskonferansen 2020.

NHO-presidenten understreket at jobbskaping vil komme gjennom klok forvaltning av naturressurser og gode vertskommuner som vil utvikle hele landet. Det blir viktig å bygge nye grønne økosystem og bærekraft gjennom riktige bruk av offentlige virkemidler.

 

Jobbskaper nummer én

Moss var opptatt av at digitalisering gir nye forretningsmuligheter og frigjør hender, noe som blir særlig viktig innen helse og omsorg.

- Tjenestenæringene er jobbskaper nummer én i Norge. 8 av 10 nordmenn jobber med tjenester og andelen vil vokse. Her får mange unge sitt første møte med arbeidslivet, sa Moss.

 

Fiendebilder

- Det hjelper lite å skape fiendebilder av private bidrag. Tvert imot, sa Arvid Moss og viste til at landet trenger en velferdsmiks av offentlige, ideelle og private løsninger. 

Han nevnte gode eksempler som at næringslivet på Sunnmøre og Campus Ålesund bidrar til å realisere bærekraftsmål sammen med Ålesund kommune, og at Asker og Bærum kommuner samarbeider med Telenor og Stendi om et digitalt løft innen helse- og omsorgssektoren, for at eldre skal få bo lengre hjemme.

Les flere saker fra NHOs årskonferanse

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: