I en undersøkelse utført av Kantar på vegne av NHO og LO i forbindelse med det å skaffe innsikt i målgruppen og for å kartlegging deres behov fant man følgende:
Det flest elever er opptatt av at det skal være et bra sosialt miljø på jobb og at de vil få en rettferdig lønn den dagen de trer inn i arbeidslivet. Å få en spennende jobb, og å bli behandlet rettferdig spesielt som ung ansatt er viktig. Blant begge kjønn er den mest vanlige bekymringen at man vil slite med å få seg jobb. Andre ting elevene bekymrer seg over er å skulle få for lav lønn, å få en jobb man mistrives i, og å angre på at man har valgt feil utdanning.
Elevene ble spurt om de opplever at de lærer nok om arbeidslivet i skolen. Nesten 3 av 4 svarer Nei på dette. Dette gjelder spesielt blant elever som tar studieforberedende utdanning og kvinner. Dette tyder på at mange opplever innholdet av dette tema i pensum som mangelfullt. Elevene trakk da frem at de følte seg spesielt utrygge på praktiske deler av arbeidslivet, som å skrive en jobbsøknad og CV, vite hvor mye en bør tjene som ung ansatt, hvilke krav man har etc. Undersøkelsene viste også at det var forvirring rundt begreper knyttet til arbeidsliv. Nesten 3 av 10 av elevene trodde at en arbeidstaker er en person som leter etter jobb. 12% av elevene tror at en arbeidsgiver er en person eller bedrift som hjelper folk med å finne jobb. Nesten 6 av 10 av eleven oppgir at de kan tenke seg å bli leder en gang i fremtiden, og omkring 4 av 10 oppgir at de kan tenke seg å starte egen bedrift.
Elevene er stolt av velferdsstaten Norge og mener at alle plikter til å bidra, at det er unikt i verdenssammenheng og at velferdsstaten er en av årsakene til at det er bra å bo i Norge.