Artikler

Vis filtrering

97 resultater

Type artikkel
Velg område
97 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Hvordan Salten kan bli Norges første nullutslippsregion for transport

  7. september inviterte Zero sammen med Bodø Glimt, GLP og BDO aktører fra hele Saltenregionen til workshop på Aspmyra stadion. Målet for dagen var å utløse såkalte vippepunkter som kan forenkle og fremskynde transportinvesteringer for grønn omstilling i regionen. Ingelin Noresjø fra GLP snakket om hvordan landtransporten kan bidra.

 2. Ny utredning om sammenhengende verdikjeder for hydrogen i Norge

  På oppdrag fra Olje- og energidepartementet har Oslo Economics – i samarbeid med SINTEF, Greensight og professorer ved NTNU – utredet hvilke avveininger vi står ovenfor dersom Norge skal ta en posisjon i et fremtidig hydrogenmarked. Utredningen inneholder mye interessant informasjon om rollen hydrogen antas å spille i omstillingen av tungtransporten.

 3. Slik skal logistikkbransjen halvere klimagassutslippene innen 2030

  I den rykende ferske rapporten «Det grønne skiftet for logistikk- og transportbransjen», gir NHO Logistikk og Transport og Grønt Landtransportprogram oppskriften på hvordan klimagassutslippene fra logistikkbransjen kan reduseres dramatisk de neste årene.

 4. Nå kommer det 154 nye ladepunkter for tunge kjøretøy

  Enova går inn med totalt 39,4 millioner kroner til bygging av 154 ladepunkter for elektriske tunge kjøretøy. Blant utbyggerne som får støtte er det nyoppstartede selskapet Tung Bil Lading AS som skal etablere to nye ladestasjoner på strekningen Oslo-Bergen.

 5. El-andelen av nyregistreringer i næringstransporten

  Hva sier tallene om utviklingen av elektriske kjøretøy i næringstransporten? På denne siden holder Grønt landtransportprogram deg oppdatert på den nyeste statistikken for nyregistrerte lastebiler, varebiler og busser hentet fra Opplysningrådet for veitrafikken.

 6. Vi testkjørte Volvos el-lastebiler

  "Reisebrev" fra studietur på Volvos hovedkontor i Göteborg - vi fikk teste kjøreferdighetene våre på hele bredden av Volvos elektriske tunge lastebiler! 

 7. Hvordan få på plass ladestasjoner raskt

  Grønt landtransportprogram var på plass under Statens vegvesens frokostmøte om elektrifisering av tungtransport: - Vi trenger en "fast track" på saksbehandling av nye lade- og fyllestasjoner.

 8. Ladestasjoner for tungbiler – når, hvor og hvordan?

  Veidirektøren inviterte til frokostmøte om hurtiglading for tyngre kjøretøy - en forutsetning for at bransjen skal kunne ta i bruk elektriske lastebiler og vogntog. Foran en tungt representert bransje, lovte Statens vegvesen å legge til rette for god tilgang til lademuligheter langs riksvei over hele landet.

 9. Skuffende fra regjeringen om biodrivstoff

  I et høringssvar 11. april bekreftet klima- og miljøminister Espen Barth Eide at regjeringen ikke vil innføre rapporteringskrav for flytende biodrivstoff utover omsetningskravet. GLP mener det er beklagelig at man ikke benytter muligheten til å få en ordentlig utredning.

 10. 55 offentlig tilgjengelige hurtigladepunkter skal bygges i Oslo

  Støtteordningen fra Klimaetaten i Oslo kommune bærer frukter. Nå er det klart at 27 nye offentlig tilgjengelige ladepunkter skal settes opp. Dette kommer i tillegg til de 28 som ble annonsert i januar. Tungbilaktører vil derfor møte et kraftig forbedret ladetilbud i hovedstaden neste sommer.