GLP og NHO LT lanserte Podcast om samferdsel under årets Transport og Logistikkonferanse

Tro på mer omtale med podkast. Fra venstre: Selda Ekiz, ordstyrer, Ingelin Noresjø, leder i GLP, Ole A. Hagen næringspolitisk direktør i NHO LT og Silje Skogstad, konserndirektør for konsernstrategi, bærekraft og kommunikasjon i Posten Bring Norge deltok også i samtalen.

Ingelin Noresjø i GLP lanserte sammen med Ole A. Hagen fra NHO logistikk og Transport en podcast om samferdsel på første dag av årets Transport og Logistikkonferanse. Podkasten ble lansert under en samtale om hvordan samferdsel kan få mer omtale i media.

-Norsk transportsektor fungerer så godt, at det nesten må en krise til før media fatter interesse, sa Ingelin Noresjø, leder i GLP under årets første dag av Transport og Logistikkonferansen.

Sammen med Ole A. Hagen, næringspolitisk direktør i NHO LT, har de nå bestemt seg for å lage en podcast som forhåpentligvis kan gjøre samferdsel til en vinner i mediebildet.

Peiling på transport

Noresjø kjenner norsk samferdsel godt etter å ha vært både statssekretær i Samferdselsdepartementet og fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland.

-Da jeg var politiker var de fleste henvendelsene fra media om lokal trafikksikkerhet. Det er synd fordi det skjer mye spennende på dette feltet som mediene burde skrive om. Vi lanserer derfor nå en podcast der vi vil ha gjester fra både næringsliv, politikk og samfunn. Felles for dem alle er at de har peiling på transport, sier hun.

Podcastmakker Ole. A. Hagen har også lang erfaring fra transportbransjen. Han har jobbet 14 år i PostNord, og hatt ulike roller i bl.a. Asplan Viak, Vegdirektoratet, Miljøverndepartementet, OECD, EU, Transportøkonomisk Institutt og vært Vice President i FIATA. Han har tro på at samferdsel kan få mer oppmerksomhet i mediene.

- Vi ser behovet for å gå i dybden for å forstå sammenhengene mellom investeringer, infrastruktur og mobilitet. I en klikkhverdag preget av ulykker, kø og kaos blir det aldri plass til å forstå drivkreftene og utviklingen i næringstransporten. Jeg tror det er mange som ønsker å høre mer om denne delen av norsk næringsliv, sier han.

Transportbransjen kan bli litt mindre nerdete ifølge Silje Skogstad, konserndirektør for konsernstrategi, bærekraft og kommunikasjon i Posten Bring Norge.

Bransjen kan bli mindre nerdete

Det var under en panelsamtale om hvordan samferdsel kan bli en vinner i mediebildet at podcasten ble lansert. På Scenen var også Silje Skogstad, konserndirektør for konsernstrategi, bærekraft og kommunikasjon i Posten Bring Norge. Hun mener bransjen også kan ta egne grep.

-Transportnæringen er nerdete. Det er mange ord og uttrykk som ikke alle er kjent med. Disse kan vi formidle på en enklere måte. Jeg tror også vi kan bli bedre på å fortelle de gode historiene om alle de flinke folkene i bransjen vår, sier hun.

Om podcasten

Podcasten "Peiling" er drevet av Ole A. Hagen (næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport) og Ingelin Noresjø (programleder for Grønt Landtransportprogram). Sammen har de utviklet podcasten "Peiling" der de går grundig inn i transportsektoren. De intervjuer kjente ledere fra næringslivet, Storting og regjering, for å gå grundigere inn på hva som er deres interesse for transport, det grønne skiftet, logistikk, investeringsnivå, hvem som bestemmer hva - og mange, mange flere temaer.

Du kan høre første episode av podcasten og intervju med Anniken Hauglie her.