Neste søknadsfrist for støtte til utbygging av ladestasjoner er 1. mars

Publisert

Klima- og energifondet har opprettet en konkurransebasert tilskuddsordning for å sikre lademuligheter til flere langs veien. I ordningen 'Offentlig tilgjengelig hurtiglading for tunge kjøretøy' kan søkerne få støtte på inntil 80 prosent av kostnadene.

Neste søknadsfrist er satt til 1. mars 2023.

Hele seks aktører sendte inn til sammen åtte søknader for å bygge ladestasjoner for tunge kjøretøy til første søknadsfrist i desember 2022. Hele 28 hurtigladere fikk klimatilskudd i den første søknadsrunden. 

- Avhengig av bedre lademuligheter

– Skal tungtransportaktørene velge elektrisk i fremtiden, er de avhengig av bedre lademuligheter. Derfor er det positivt og viktig at så mange ønsker å bygge ladestasjoner som er spesielt tilpasset tunge kjøretøy, og dermed bidra til at også lastebilene kan ta steget over til å bli utslippsfrie, sier Petter Nergård Christiansen, transportrådgiver i Klimaetaten.

– Tungtransporten står på terskelen til å bli elektrisk, men mangel på ladestasjoner for lastebiler er et stort hinder. Vi kan ende i en floke hvor bedriftene ikke investerer i elektriske lastebiler fordi de ikke får lade langs veien, og ingen vil bygge ladestasjoner hvis det ikke er elektriske lastebiler på veiene. Da må kommunen trå til for å løse floka, og vi gir økonomisk støtte til bedrifter som vil bygge offentlig tilgjengelige ladestasjoner. Jeg glad for at vi nå kan komme et stort skritt nærmere utslippsfri tungtransport i Oslo, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel.

Søk om støtte til etablering av offentlig tilgjengelige ladeplasser for tunge kjøretøy her

 

 

Les mer

Kontakt oss om programmet
Organisering
Forside