Enova gir tilsagn til 14 nye fyllestasjoner for biogass og 120 biogasskjøretøy

Publisert

Foto: Enova.

Enovas siste søknadsrunde for biogass i transportsektoren gir en dobling av antall fyllestasjoner for biogass og over 120 nye biogasskjøretøy på norske veier.

- Vi er glade for at interessen for å søke støtte til fyllestasjoner for biogass i siste runde av dette støtteprogrammet har vært så stor. Hele 14 nye stasjoner får nå 83 millioner kroner i støtte fra oss. I tillegg støtter vi 120 biogasskjøretøy med 21 millioner kroner, sier markedssjef Gunnel Fottland i Enova i en artikkel publisert på deres nettsider. 

Med dette har staten gjennom Enova til sammen støttet 27 offentlig tilgjengelige fyllestasjoner for flytende og komprimert biogass. Disse befinner seg i alle deler av landet. I perioden 2018-2022 har Enova støttet 607 biogasskjøretøy med til sammen 87,3 MNOK. Fottland peker også på at etableringen av fyllestasjoner for biogass i økende grad drives frem av kommeriselle aktører. 

Programleder i Grønt landtransportprogram Ingelin Noresjø er glad for at 14 nye stasjoner nå får tilsagn fra Enova: 

- Dette er en nyhet vi har ventet spent på. Det er flott at Enova har gitt tilsagn til 14 stasjoner over hele landet. Tilsagn gir likevel ingen plikt til å bygge, så det gjenstår å se om støtten er utløsende for faktiske investeringer både i fyllestasjoner og nye biogasskjøretøy. Det håper jeg virkelig. Jeg forventer også at Enova fremdeles skal spille en aktiv rolle videre for biogass som løsning i næringstransporten. Vi i GLP skal være aktive pådrivere for at marked og incentiver skal ha så god balanse som mulig, også etter denne støtterunden.

Også klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) uttrykte seg: 

- Når staten via Enova nå støtter 14 nye fyllestasjoner over hele landet, i tillegg til 120 nye biogasskjøretøy, betyr dette en betydelig styrkning av infrastrukturen rundt biogass i Norge. Dette er med på å bryte ned barrierer, og skaper en større etterspørsel av biogass. Vi ser nå en positiv utvikling i bruken av biogass i veitrafikken i Norge. Energi fra biologiske ressurser som matavfall, husdyr og matproduksjon er sirkulær økonomi i praksis og kutter utslipp av klimagasser, og er et viktig satsingsområde for denne regjeringen, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

 

 

Les mer

Kontakt oss om Grønt landtransportprogram
Om Grønt landtransportprogram
Forside