Regjeringen roser Ringer i vannet

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg under en tidligere anledning (Arkivfoto).

Ringer i vannet fikk ros av regjeringen, da statsminister Erna Solberg, finansministrer Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande var på bedriftsbesøk. Nå vil Regjeringen ha forenklet lønnstilskudd for å slippe flere inn i arbeidslivet.

Ringer i vannet er en rekrutteringstrtategi for NHO-bedrifter som årlig gir jobb til 1.500 personer med hull i CV.

Solberg, Jensen og Skei Grande besøkte en byggeplass hvor folk som har møtt barrièrer har fått jobb. Politikerne fikk møte fagarbeiderne i Oslo Entreprenørbedrift AS som deltar i NHOs prosjekt «Ringer i Vannet».

- Nå må vi bruke denne tiden med mangel på arbeidskraft til å få inn folk som står utenfor arbeidsmarkedet, sier Erna Solberg til Aftenposten. Hun mener at med synklende ledighet og en byggebransjen som sliter med å skaffe nok arbeidskraft er timingen god for å integrere flere mennesker som trenger en ny sjanse.

Det blir ett av temaene på «Integreringsdugnaden» som starter med en konferanse onsdag, denne uken. Her er forslagene

Regjeringen arbeider med:
  • Virkemiddelpakke rettet mot arbeidsgiverne. Den skal senke terskelen for å ansette folk som står på utsiden av arbeidslivet:
  • Flere markedskontakter i NAV, slik at arbeidsgiverne har én å forholde seg til i møte med et stort NAV-system. Disse kontaktene skal også kunne matche kandidater og jobber.
  • Forenkle ordningen med lønnstilskudd.
  • Inngå rekrutteringsavtaler med bedrifter som forplikter bedriftene til å gi kandidater fast jobb, mot at myndighetene stiller opp med hjelp, for eksempel tolkehjelp.