Flyteknikere i streik

Nyhet, Lønnsoppgjør

Publisert

Meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) førte ikke frem. Totalt er nå 106 flyteknikere i SAS, Widerøe og Norwegian tatt ut i streik.

Kjernen i forhandlingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) er økonomi. NFO krever 60 kroner mer i timen, noe som tilsvarer en lønnsvekst på 17 prosent. Dette sprenger rammen i frontfaget på 3,7 prosent. Meklingen ble dermed avsluttet klokken 03.50 natt til lørdag 18.juni uten resultat.

– Det var et tilbud på bordet før meklingen, som var på samme nivå som andre grupper fikk i lønnsoppgjøret i år. Vi er veldig overrasket over den enorme avstanden. Vi har strukket oss så langt som mulig for ytterligere bedre vilkår for denne gruppen, men det nådde ikke frem, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe.

31 flyteknikere i SAS, Widerøe og Norwegian ble tatt ut i streik lørdag morgen. Mandag 20. juni trappet NFO opp streiken, med 75 nye flyteknikere. Totalt utgjør dette en firedel av alle flyteknikere i NFO, og streikeuttaket får nå konsekvenser for flytrafikken. 

Norsk Flytekniker Organisasjon er et frittstående forbund, og ikke en del av LO-familien. NFO har egen hovedavtale med direkte forhandlingsrett mot NHO Luftfart. Forbundet har rundt 430 medlemmer tilhørende i Norwegian, SAS, Widerøes Flyveselskap, Babcock Scandinavian Engineering, Norse Atlantic Airways og Kongsberg Aviation Maintenance Services. 

 

Pressekontakt:

  • Administrerende direktør i NHO Luftfart Torbjørn Lothe. Telefon 902 07 593.
  • For henvendelser knyttet til konsekvenser av streiken, ta kontakt med flyselskapene.