Kraftløft-møte i Bodø

15. sep 2023, kl. 08.00–09.40
Hotel Ramsalt Gratis Påmeldingsfrist 14. september kl. 12:00

Fredag 15. september besøker LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-sjef Ole Erik Almlid Bodø for å sette fokus på Kraftløftet, regionens kraftbehov og mulige løsninger. Foto: Tom Aksel Mathisen, NHO

NHO og LO inviterer til dialog om hvor og hvordan vi kan bygge ut mer kraft på en bærekraftig måte i Nordland. Fredag 15. september besøker LO-leder Peggy Hessen Følsvik, NHO-sjef Ole Erik Almlid og statssekretær Elisabeth Sæther i Olje- og energidepartementet, Nordland og Bodø for å sette fokus på Kraftløftet, regionens kraftbehov og mulige løsninger. Frokostmøtet er gratis, åpent for alle interesserte (mot påmelding) og arrangeres på Hotel Ramsalt i Bodø fra kl 0800.

Kraftløftet er et trepartssamarbeid mellom regjeringen (ved Olje- og energidepartementet), LO og NHO for tiltak, mobilisering og nye grep som sikrer tilstrekkelig tilgang på fornybar kraft til konkurransedyktige prisef for nærignsliv og forbrukere i Norge mot 2030. 

På Kraftløft-møtet i Bodø den 15. september blir det en gjennomgang av status for arbeidet i Nordland, innledninger fra bedrifter i Nordland. Det blir også mulighet for innspill og dialog med partene om både regionens kraftbehov, potensiale som ny kraftproduksjon kan utløse og mulige løsninger.

Velkommen til frokostmøte på Hotel Ramsalt i Bodø den 15. september! Frokostmøtet er gratis, åpent for alle interesserte (mot påmelding).

Program for dagen

Påmeldte deltakere får servert frokost.
Hans Christian Hansson er regiondirektør i NHO Nordland. Geir Myrflott er regionleder i LO.
Derfor samarbeider LO, NHO og OED (regjeringen) om Kraftløftet.
Presentasjon av Kraftløftet - status Nordland.
Hvorfor er grønn energi til konkurransedyktige priser viktig for bedriftene i Nordland?
Hvorfor er grønn energi til konkurransedyktige priser viktig for bedriftene i Nordland?
Meld gjerne inn spørsmål og innspill i forkant av møtet til lfm@nho.no
09.40 Møteslutt
NB! Det er begrenset antall plasser på bedriftsbesøket og denne turen er derfor gjenstand for egen invitasjon.