Næringslivslunsj i Gildeskål

8. aug 2023, kl. 12.00–13.30
Heimsjyen Karivika 1, 8140 Inndyr Gratis for medlemmer Påmeldingsfrist tirsdag 01.august

Velkommen til lunsjmøte med fokus på bedriftenes behov og næringspolitikk i årets kommunevalg, med oss er ordførerkandidatene inviterer til dialog og innsikt. Hva er viktige rammevilkår og innsikt ordførerkandidatene må ta med seg etter valget?

I Nordland skjer det enormt mye og det er mange spennende arbeidsplasser, men vi ser at folketallet synker og 8 av 10 bedrifter får ikke tak i kompetansen de trenger. Vi må sørge for at politikerne vet hvilke rammebetingelser som må på plass for å skape nye og holde på de arbeidsplassene vi har. 

Derfor invitere vi med oss ordførerkandidatene i Gildeskål til en lunsjmøte med bedriftsledere. Formålet er å gi innsikt bedriftene mener partiene må vite noe om, noe ordførerkandidatene kan ta tak i etter valget. Skal Gildeskål lykkes de neste årene, er det viktig at næringslivet lykkes.

Lunsjmøte er en del av påvirknignsarbeidet til NHO hvor vi setter fokus på at bedrifter gir liv i bygd og by under valgkampen.

Det blir lunsjservering og kaffi under møte, velkommen!

-----------

Dagens program

Vi starter med lunsjservering og mingling, slik at alle får hentet mat og fylkt kaffikoppen.

 

12.15-12.25 Velkommen til næringspolitisk frokost! (programstart)

Velkommen med Lasse Willumsen i Gildeskål Næringsforening og regiondirektør Hans Christian Hansson, som også vil være møteleder under lunsjen. 

 

12.25-12.55 Vi hører fra bedriftene

Før vi lar ordførerkandidatene komme til ordet har vi invitert med oss tre bedrifter til å si noe om seg selv og hvordan deres markedet ser ut, med innsikt i hva partiene burde være klar over. Vi skal høre fra:

  • GIFAS, med Morten Lorentsen
  • Gode Øyeblikk, med Karin Sandvik
  • Sjøfossen Næringsutvikling, med Tore Laugsand
  • Polarplast, med Lasse Willumsen

 

13.00-13.30 Panelsamtale med ordførerkandidatene

Vi har invitert med oss alle ordførerkandidatene i Gildeskål til en samtale om hvordan de ser for seg å legge til rette for vekst og utvikling. Alle listekandidat får to minutter til å presentere sine viktigste posisjoner

Panelleder: Hans Christian Hansson

 

  • Hildur Matberg Auberg, ordførerkandidat Kristlig Folkeparti
  • Silje Nordgård, ordførerkandidat Arbeiderpartiet
  • Kenneth Andre Norum, ordførerkandidat Sosialistisk Venstreparti
  • Hilde Furuseth Johansen, listekandidat Senterpartiet
  • Bjørn Magne Pedersen, ordførerkandidat Høyre
  • Gunnar Vollan, ordførerkandidat Fremskrittspartie

 

13.30 Avslutning og takk for nå!

 

 

Frokostmøte arrangeres i samarbeid med Gildeskål Næringsforum

 

Næringspolitisk middag

Tirsdagskveld (8.august) inviterer vi medlemsbedrifter i NHO til næringspolitisk middag sammen med ordførerkandidatene fra Meløy og Gildeskål, om du ikke har motatt invitasjonen og ønsker å delta ikke nøl med å ta kontakt med rådgiver Aina Fagereng (aina.fagereng@nho.no)