Næringsministeren besøker bedrifter og næringslivet i Nordland!

Publisert

Hos Egna Kaffe.

Denne uken har næringsminsiter Jan Christian Vestre vært på Nordlandsbesøk, hvor han startet i Mosjøen mandag formiddag, Mo i Rana mandag ettermiddag og et litt forsinket avgang også Bodø i dag, etter møte med den nord-norske vinteren.

Denne uken har næringsminsiter Jan Christian Vestre vært på Nordlandsbesøk, hvor han startet i Mosjøen mandag formiddag, Mo i Rana mandag ettermiddag og et litt forsinket avgang også Bodø i dag, etter møte med den nord-norske vinteren. Gjennomføring av bedriftsbeøk på Helgeland ble arrangert av Kunnskapsparken Helgeland, og i Bodø var besøkene i regi av NHO Nordland.

 

Mosjøen og Mo i Rana - 07.februar

Næringsminister Jan Christian Vestre og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran var mandag på Helgelandsbesøk. Grønt industriløft var tema for dagen som Kunnskapsparken Helgeland ledet, som startet i Mosjøen med besøk ved Mosjøen Industriterminal As, Quant og Alcoa Mosjøen, før turen gikk nordover til Mo i Rana

 

I Rana besøkte ministrene Norges største gjenvinningsbedrift Celsa Nordic, Celsa Armeringsstål, der de også fikk høre om klyngesamarbeidet i ACT - Arctic Cluster Team. Videre fikk han høre mer fra Freyr, Rana Industriterminal og Mo Industripark AS om batterisatsing og jobben som legges ned for å få en grønn industri.

 

Videre gikk besøket til Kvarøy Smolt hvor ministrene fikk høre om bærekraft og effektiv ressursutnyttelse på tvers av bransjer. Her møtte gruppen også IMTAS, SINTEF Helgeland og BaRe, før omvisning på Vitensenter Nordland. på besøket fikk de høre om The Coring Company, som blant annet samarbeider med NASA

Helt tilslutt i programmet fikk ministeren høre mer om sirkulærøkonomien fra plastavfall til designprodukter og eksportsatsning fra Heymat, NCP Nordic Comfort Products og Waves of North. 

 

Bodø - 08.februar

Næringsministeren startet besøket på Bodø lufthavn hvor han fikk høre mer om prosessen rundt "Ny by -ny flyplass" fra ordføreren Ida Pinnerød i Bodø Kommune. Før det ble en samtale om behov næringslivet og bedriftene har i Nordland og Bodø, presentert av NHO, BRUS og Bodø Næringsforum.
 
Første bedriftsbesøk var til Egna kafe og Frem Bodø hvor minsiteren fikk høre mer om sirkulærøkonomien og hvordan de arbeider for å være en arbeids- og inkluderingsbedrift.Videre var det besøk til RAPP Bomek AS hvor han fikk se hvordan man kan produskere sikkerhetsløsninger og brannsikkerhetsutstyr som er etterspurt i markedet både innland og utland.
 

Deretter bar turen videre til Nordkontakt AS å se og lære mer om produksjon og arbeid med , og hvilken internasjonal posisjon de har tatt. Og som en avslutning på dagens besøk var næringsministeren hos Dips AS hvor han fikk lære mer om hvordan man digitalt kan forberede seg for fremtiden gjennom arbeidet med trygge elektroniske pasientjournaler og hvordan de jobber internasjonalt for å levere sine tjenester.

 

På grunn av utfordringer med været ble det ikke mulig å besøke flere bedrifter i Bodø under dette besøket, så vi ser frem til neste besøk!