NHO

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

66 resultater

Type artikkel
Velg område
66 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Kronikk, NHO Nordland

  Gi yrkesfagene den anerkjennelsen de fortjener

  For litt siden skrev lærlingen Josefine Habberstad et innlegg med følgende budskap: "Jeg håper at vi som går yrkesfag kan få den anerkjennelsen vi fortjener." Akkurat det tror vi mange er hjertens enig med henne i. Ikke minst i NHO-fellesskapet.

 2. Nyhet, NHO Nordland

  Nordland tetter gapet

  Nordland ha tradisjon for å komme dårlig ut i NHOs Kommune-NM, men utviklingen er positiv, og selv om det er mye å jobbe med er det ikke håpløst. Daniel Bjarmann-Simonsen, regiondirektør i NHO Nordland, er tydelig på at befolkningsutviklingen er den største bekymringen når fylket skal tas ut av koronakrisen og bidra inn i det grønne skiftet.

 3. Nyhet, Fagartikkel, Kronikk, NHO Nordland

  Bærekraftig utvikling i kystsonen

  NHO Nordland deltar i planlegging for en bærekraftig næringsutvikling i kystsonen.

 4. Nyhet, NHO Nordland

  Lobbedag på fylkestinget

  Årets tredje fylkesting starter i dag, 15. juni. Det er flere viktige saker på agendaen, og NHO Nordland har i forkant av fylkestinget fått innpass hos både posisjonen og opposisjonen. Der fikk vi slått et slag for norsk sjøfart, samtidig som vi har oversendt et innspillsnotat hvor vi støtter etableringen av Havbruksakademiet Nord AS og kommenterer fylkesrådets foreslåtte høringsuttalelse til ny opplæringslov og Liedutvalget.

 5. Nyhet, NHO Nordland

  Kutt i formueskatten sikrer og skaper arbeidsplasser

  Formuesskatten er en særnorsk skatt som skaper særnorske problemer. Regjeringens forslag om redusert formuesskatt på arbeidende kapital er et skritt i riktig retning. Men skatten burde fjernes helt.

 6. Nyhet, NHO Nordland

  Nye ressurser i NHO Nordlands styre

  NHO Nordlands årsmøte for 2020 ble nettopp avholdt. Der ble Siw Moxness valgt til ny nestleder, mens Kjersti Eline T. Busch fikk opprykk fra vara til fullverdig styremedlem

 7. Nyhet, NHO Nordland

  En gledelig nyhet for jobb- og verdiskapingen i nord

  Krisen i luftfarten rammer ikke bare flyselskapene. Når det knapt går fly, tjener heller ikke selskapet som eier og driver flyplassene penger. Dagens varslede krisepakke til Avinor, med ca. fem milliarder kroner til dekning av inntektstap, kan være redningsplanken for flyplassprosjektene i nord.

 8. Nyhet, NHO Nordland

  LO og NHO i Nord-Norge står sammen

  Regjering må åpne pengesekken når de nå arbeider med store stimuleringspakker som skal gjenreise og løfte Norge ut av krisen. NHO og LO i Nord-Norge, har i fellesskap laget en prioriteringsliste over statlige investeringsprosjekter i landsdelen innenfor samferdsel, infrastruktur og bygg, vi mener regjeringen og storting må prioritere for å løfte landsdelen ut av krisen.

 9. Nyhet, NHO Nordland

  En luftfart i krise, er krise for bedriftene

  Vi er helt avhengige av et godt flytilbud i nord, men nå står det i akutt fare. Våre tre store flyselskap sliter, og om ikke noe gjøres vil det gå fra krise til kollaps. Dette påvirker oss alle, men verst er det at arbeidsplasser og verdiskaping står på spill, både på kort og lang sikt. Uten solide krisepakker fra myndighetene, og snarlig lemping av smitteverntiltak, vil det komme til å koste dyrt – for bedriftene, lokalsamfunnene og menneskene her nord.

 10. Nyhet, NHO Nordland

  Flere oppsigelser, men også noen lyspunkt

  1 av 20 Nordlandsbedrifter har nå sagt opp ansatte på grunn av koronakrisen. Flere enn tidligere melder også at de planlegger oppsigelser. Likevel er det også lyspunkter i siste ukes medlemsundersøkelse blant NHO medlemsbedrifter.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: