Politiker Jeopardy under sommertreffet til Hadsel kommune

Publisert

F.v. Atle Nielsen (SV), Thor Håvard Waag Pettersen (V), Åge Rusen (AP), Rene Cortis (R) og Victoria Stenvold (SP). Foto: Aina Fagereng // NHO Nordland

Under Hadsels sommertreff ble det avholdt Politiker-Jeopardy og samtale med listetoppene i kommunen. Her fikk vi et innblikk i deres kunnskaper om det som skjer i Nordland, og tankene til listekandidatene om deres hjertesaker og hvordan Hadsel skal møte fremtiden.

Første helgen i Juli tok listetoppene i Hadsel utfordringen om Politiker-Jeopardy under Sommertreffet på Melbu, et oppspill til valgkampen og vi er imponert over konkurranseinstinktene, kunnskapsnivået og viljen til å gå ut av komfortsonen!

Jeopardy-deltakerne besto av Thor Håvard Waag Pettersen fra Venstre,  Atle Nielsen fra Sosialistisk Venstre, Åge Rusten fra Arbeiderpartiet, Rene Cortis fra Rødt og Victoria Stenvold fra Senterpartiet. De spilte i kategoriene; (1) Nordland på langs, (2) Ka ska vi lev av?, (3) Verdens navle, (4) Politikk og (5) Kem sa ka før valget 2023? 

Den suverende vinneren av jeopardy var Atle Nielsen (SV) som tok seieren med 200 poeng over neste på lista, og han fikk holde en apell til publikum som premie - en demokratisk og god tale om planen om samarbeid i kommende kommunestyre og samarbeid med lokale bedrifter. 

Samtidig var det to kategori-spørsmål hvor alle listetoppene var nølende;

  • Eventyrgrotte i Bø (Hva er Sinahula?) 
  • Omstridt utenlandsk støtteording som stikker kjepper i hjulene for norsk batteriproduksjon (Hva er IRA?)

Det var vår egen talkshow- og jeopardyhost Lars Fredrik Martinussen som tok politikerne gjennom spillet og hadde samtalene med politikerne i etterkant rundt temaene;

(1) Atraktivitet; hva skal til for at Hadsel blir mer attraktiv for unge voksne, og hva er kommunens rolle i det? 

(2) Lokaldemokratiet; hva motiverer deg som politiker/hvorfor bruker du tid på lokaldemokrati, og hva er hjertesaken?

Her er "svarene" som politikerne måtte svar-spørre på, får du til alle?

image6q9sz7.png

-----------------

Jeopardy! er en amerikansk TV-quiz som har gått på amerikansk TV siden 30. mars 1964. Navnet kommer av det engelske verbet to jeopardize, som betyr sette på spill, risikere eller satse og substantivet jeopardy som betyr risiko. Spillet er endel av talkshow for å sjekke kandidatenes kunnskap om ulike tema, men skiller seg fra en ordinær quiz med at svaret kommer opp og deltagerne må svaret med et spørsmål. For eksempel kommer "Han er den nye regiondirektøren i NHO Nordland" hvor deltagerne da må svare tilsvarende "Hvem er Hans Christian Hansson?".

Hver deltager har en buzz-knapp som de må trykke på for å spørre-svare på svaret som kommer på skjermen. Totalt er det 5 kategorier, med 5 spørsmål i hver kategori hvor poengsummen gradvis blir større. Svarer deltagerne rett får de poengene tilsvarende spørsmålet og kan velge neste kategori, svarer de feil får de tilsvarende minuspoeng. Kan ingen svare på spørsmålet får alle deltagere minuspoeng tilsvarende spørsmålet. 

NHO Nordlands Politiker-Jeopardy er basert på orginalen, og på sitatene som er brukt spiller tidsperkspektivet inn -hvor lenge siden det ble sagt desto høyere poengsum.

Lykke til!

imagehfaw8.png