Rana ble årets vertskapskommune 2022!

Publisert

NHO og KS har utpekt Rana  til årets vertskapskommuner for næringsutvikling i kategorien kommune over 15.000 innbyggere! Dette gir et sterkt signal til bedrifter som ønsker å etablere seg, vi gratulerer!

NHO og KS nominerte til sammen seks kommuner i to kategorier i kåringen av Årets vertskapskommune for næringsutvikling. Rana var nominert i kategorien kommuner med flere enn 15.000 innbyggere, og tirsdag ble det klart at kommunen stakk av med førsteplassen.

Rana kommune ble nominert av flere bedrifter

- Mange bedrifter spilte inn Rana som kandidat, og det gjorde også NHO Nordland. Grunnen til det er enkel. Kommunen er offensiv, og her kan man ta etableringen av Freyr som eksempel. Da de ønsket å etablere seg i Rana la kommunen til rette for dette og ga selskapet den fødselshjelpen det var behov for. Det er denne type offensivitet kommunen i Norge trenger og derfor er det på sin plass at Rana ble kåret som vinner. Dette er en utmerkelse det vil bli lagt merke til og jeg tror nye bedrifter vil komme til Rana, og Helgeland grunnet dette. Det er strålende at Rana stakk av med seieren og nå gjelder det bare å holde trykket oppe. Dette styrker varemerket til Rana ytterligere, sier Bjarmann Simonsen.

NHO og KS la følgende vurdering til grunn for nominasjonen av Rana kommune:

Det er et godt samarbeid mellom kommunen og næringslivet i kommunen, både administrativt og politisk. Gjennom dette samarbeidet er det utviklet et solid og helhetlig planverk – fra samfunnsdel, næringsplan til budsjett – som har satt dem i posisjon til å være en attraktiv vertskommune for nye etableringer. Kommunen har en visjon “Norges grønne industrihovedstad - Framtida er fornybar”. Dette har blitt fulgt opp med konkrete og prioriterte planer. Syv strategisk viktige prosjekter ble løftet fram, der flyplass, dypvannskai og batterifabrikk, og utvikling av industripark i nabokommunen.

 

Vi gratulerer Rana kommune med kåringen, en vellfortjent pris for arbeidet som er gjort og som pågår!